Piton prăjit în sos asiatic
Pentru cei care adoră bucătăria asiatică, rețeta de Piton prăjit în sos asiatic va fi un adevărat festin culinar!
Publicat: Marti, 24 Aprilie 2018, 20:44 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:16Pentru cei care adoră bucătăria asiatică, rețeta de Piton prăjit în sos asiatic va fi un adevărat festin culinar!
Ingrediente pentru Piton prăjit în sos asiatic
- 1.5 kg carne de piton taiată
- 1 bucată ghimbir proaspăt
- 2 bucăți galangar proaspăt
- 7 căpățâni usturoi
- 2 lingurițe semințe de coriandru
- zahăr de palmier
- 6 tulpini de lemongrass
- 1 l ulei
- Sare
- 10 frunze de lime
- 20 g chili proaspăt, asiatic mic
- 50 g ceap șalota
- 2 lime
- 1 legătură frunze de coriandru
- 1/2 linguriță zahăr
- 5 lingurițe ulei de cocos
- 1 cană orez basmati
- 1 praf de turmeric
- 1 lingură sos de soia
Mod de preparare Piton prăjit în sos asiatic
Pregătim carnea de piton.
Curățăm carnea de piton și o punem într-un vas cu apă.
Adăugăm ghimbir, galangar, usturoi, coriandru, zahăr de palmier în procesorul de alimente și le mărunțim pe toate. Apoi le adăugăm peste carne.
Asezonăm totul cu sare și lemongrass.
Lăsăm ingredientele să fiarbă, până când carnea este bine pătrunsă.
Scurgem carnea și o tragem la tigaie.
Pregătim sosul.
Tocăm chili, ceapa, frunze de coriandru, le amestecăm, adăugăm zahărul, zeama de lime, uleiul de cocos fierbinte și un praf de sare. Le amestecăm pentru câteva minute pe foc.
Pregătim orezul.
Prăjim orezul în ulei încins, apoi turnăm, treptat, apă fierbinte și amestecăm până când orezul este hidratat. Adăugăm turmeric pentru a-i da o culoare plăcută.
Când toate preparatele sunt gata le așezăm frumos pe farfurii.