Prăjitura cu dovleac, rețeta toamnei! Află trucul pentru cel mai delicios desert, gata imediat
PRAJITURA CU DOVLEAC
Publicat: Luni, 18 Septembrie 2017, 15:11 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:23PRAJITURA CU DOVLEAC
INGREDIENTE:
Dovleac 400 g dovleac crud, curatat de coaja si seminte
Oua 3 buc
Zahar 300 g
Faina alba 300 g
Ulei 2 linguri
Nuca taiata marunt 0.5 pahar
Praf de copt 10 g
Scortisoara 0.5 lingurite optional
MOD DE PREPARARE:
Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.La mine a fost cam asa marunt.Ouale se bat spuma cu zaharul.Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.
Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.
Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.