Prepeliță cu sos de soia
Publicat: Sambata, 07 Octombrie 2017, 11:17 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:16O friptură fragedă și bună, cu un sos pe măsură.
Ingrediente
- 20 pulpe de prepeliță
- 10 tulpini sparanghel
- 32 căței de usturoi (8 pe farfurie)
- 24 de cartofi medii
- 4 chives
- 10-15 petale de trandafir roșu
- 150 gr. făină / 50gr ghimbir
- 1 l ulei
- 30 gr. miere de albine
- sare himalaya
- piper verde + negru (macinat)
- apă
- Pentru sosul de soia:
- 5 linguri sos soia
- 5 linguri stock legume
- 100 gr unt
Mod de preparare
În primul rând se îndepartează pielea de pe pulpele de prepeliță,de la jumătate în jos, pentru a se crea o crustă.
Se pregătește sparanghelul, se curăță, se blanșează, apoi se taie pe lungime.
Se curăță cartofii și usturoiul.
Cartofii se taie în rondele și se pun la fiert pentru 5-10 minute în apă cu sare și petale de trandafir, apoi se scurg și se prăjesc la temperatură joasă, în ulei, presărați cu puțină boia.
Se amestecă făina cu sare și piper și se vor trece pulpele de prepeliță prin acest amestec.
Într-o tigaie adâncă, se încinge uleiul la 160 de grade și se prăjesc pulpele de prepeliță pentru 3-6 minute, apoi se scot pe un prosoape de hartie absorbante.,
Pentru prepararea sosului, se pun într-un vas mic sosul de soia, stockul de legume și se fierb la foc mic pentru maxim 10 minute, apoi se adaugă untul și se mai lasă să fiarbă 5 minute.
Dupa se adauga untul se amesteca si se mai lasa 5 min.
Se montează farfuriile în felul următor:
Se aranjează 8 căței de usturoi de jur împrejurul farfuriei, se adaugă sparanghelul tăiat pe lungime 3 pulpe de prepeliță, cu vârfurile trecute prin sos.
În centrul farfuriei se așază chipsurile tip piramidă. În varful chipsurilor se așază 2 feliuțe de ghimbir trase în unt cu 1 minut înainte de montare .
La final se toarnă câte pțtin sos peste tot și restul în farfurie.
Se decorează cu fire de chives.