Pui cu sos de portocale, un deliciu chinezesc pe care și tu-l poți pune la cale! Se face simplu și rapid
Te-ai săturat de clasicul pui fript sau făcut șnițele și vrei să încerci o rețetă chinezească de pui cu portocale? Atunci iată cum faci un preparat gustos, în doar câteva minute.
Publicat: Marti, 06 Iunie 2017, 08:19 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:34Te-ai săturat de clasicul pui fript sau făcut șnițele și vrei să încerci o rețetă chinezească de pui cu portocale? Atunci iată cum faci un preparat gustos, în doar câteva minute.
Ai nevoie de:
- Piept de pui
- Usturoi pisat
- Sare și piper
- Coajă de portocale
- Făină
- Ouă
- Sos de soia
- Pesmet
- Zahăr
- Suc de portocale
- Amidon
Cum se face?
Pieptul de pui tăiat bucăți se amestecă bine cu coaja de la o portocală, sare, piper, usturoi pisat și puțin sos de soia.
Se dau bucățile prin făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Apoi, într-o tigaie separată se face sosul. Puțină supă de pui (sau apă, cam jumate de litru), coaja de la o portocală și sucul de la două portocale, câteva lingurițe de zahăr și una de amidon. Când sosul s-a îngroșat se adaugă bucățile de pui și se amestecă.
Se servește cu orez.
Poftă bună!