Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering
Inspirată din bucătăria italiană, cu influențe din bucătăria japoneză, o interesantă rețetă de ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar, preparată în platoul ”Chefi la cuțite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 27 Octombrie 2020, 17:10 | Actualizat: Vineri, 18 Iunie 2021, 10:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Maria Sandru, o tânără de 27 de ani, chef de partie în Italia, unde locuiește de 14 ani a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8 cu un preparat în care a încercat să îmbine idei culinare din mai multe țări, rețetă cu care a făcut senzație și a primit șansa de a trece mai departe.
Rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering - Ingrediente:
- 550 gr făină
- 360 gr galbenus ou pastorizat
- 200 ml ulei de masline extravirgin
- 20 gr usturoi negru
- sare
- 1 lamaie
- 10 bucati creveti rosii
- 20 gr caviar de hering
- 50 gr parmezan
- 100 gr burrata
- 100 gr urdă de vaca
- 5 gr nucsoara
- 10 gr piper negru
- 50 gr unt
Mod de preparare pentru Rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering
Se pregătește aluatul pentru ravioli.
Se cerne făina într-un vas și se adaugă gălbenușurile. Se amestecă bine până rezultă un aluat compact. Se lasă aluatul la odihnit, acoperit cu folie alimentară.
Între timp, se pregătește umplutura.
Se trece prin sită brânza, pentru a deveni fină, apoi se amestecă cu buratta, cu parmezanul, nucșoară, sare și piper după gust. Se mixează bine toate aceste ingrediente până se obține o cremă omogenă. Se pune crema de brânză într-un săculeț de posh și se dă la frigider pentru a se întări ușor și a se întrepătrunde toate gusturile.
Între timp, se pregătește crema de creveți.
Se curăță creveții și se toacă mărunt, apoi se adaugă zeamă și coajă de lămâie, ulei de măsline și sare. Se trece totul prin blender până se obține o cremă fină.
Preparare ravioli.
Se desface aluatul de paste și cu ajutorul mașinii de paste se întind foi subțiri. Se decupează foile cu un inel de metal special pentru ravioli, se pune cremă la mijlpc, cu ajutorul săculețului de posh și se formează raviolii.
Raviolii se fierb în apă cu sare pentru 3-5 minute.
Se pune o tigaie cu ulei de măsline la foc și se adaugă usturoi negru, pentru a aromatiza uleiul.
Se scot raviolii și se trec prin acest ulei aromatizat, apoi se așază în farfurii. Lângă ravioli se pune cremă de creveți și se decorează cu caviar.
Este chiar deosebită Rețeta Ravioli buratta cu urdă dulce și cremă de creveți cu caviar de hering, merită din plin cele trei cuțite mult dorite!
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă și rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!