Deosebită umplutura acestor Ravioli cu brânză și spanac, cu surprize gustoase la interior!
Ingrediente pentru rețeta de Ravioli cu brânză și spanac
- 6-8 ouă
- 200 g făină albă tip 00
- Sare fină
- Piper boabe, în râșniță
- Nucșoară
- Ulei de măsline extravirgin
- 300 g ricotta
- 200 g parmezan/ pecorino romano
- 200 g unt gras 82%
- 200 g spanac proaspăt
- 1 mănunchi salvie proaspătă
- Trufe
Mod de preparare pentru rețeta de Ravioli cu brânză și spanac
Se framantă un aluat de ravioli, moale, din două ouă și 200 g de făină. Se lasă la odihnit 30 de minute.
Între timp, se prepară umplutura pentru ravioli. Spanacul se călește rapid în ulei de măsline și unt, după care se scurge bine și se mărunțește. Se amestecă, apoi, cu ricotta, parmezan, pecorino, sare, piper și nucșoară.
Se întinde aluatul într-o foaie subțire și elastică. Se decupează discuri de 10-12 cm. Cu poșul se pune compoziția de brânză și spanac în formă de inel, iar în mijloc se așază un gălbenuș de ou crud. Se acoperă cu alt disc de aluat, se lipesc marginile și se sigilează cu furculița. Raviolii obtinuți se fierb pentru 2-3 minute în apă cu sare, după care se scurg bine și se așază pe farfurie. Deasupra se stropesc cu sos de unt și se presară cu parmezan din abundență și se decorează cu felii subțiri de trufe. Se servesc fierbinți.