Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură, un desert de vară mult adorat
Rețetele de cheesecake au devenit preferatele gospodinelor în orice sezon, pentru că sunt atât de versatile și se pot combina cu orice fructe, cu ciocolată și cu diverse sosuri. Iar pentru că a apărut zmeura pe piață, vă invităm să pregătiți o delicioasă Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură.
Publicat: Luni, 24 Iunie 2019, 10:15 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețetele de cheesecake au devenit preferatele gospodinelor în orice sezon, pentru că sunt atât de versatile și se pot combina cu orice fructe, cu ciocolată și cu diverse sosuri. Iar pentru că a apărut zmeura pe piață, vă invităm să pregătiți o delicioasă Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură.
Ce ne trebuie pentru rețeta de cheesecake cu ciocolată și zmeură:
- Pentru bază( 25 cm diametrul):
- 300 gr biscuiți digestivi
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- Pentru cremă și decor:
- 750 gr cremă de brânză Philadelphia
- 200 gr zahăr
- 4 ouă
- 1 lingură amidon de porumb
- 100 gr ciocolată amăruie
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 250 gr zmeură
- un praf de sare
- 1 păstaie de vanilie
- puțin unt pentru uns forma.
Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură - Mod de preparare
Se pornește cuptorul la 170 de grade.
Pentru baza minunatului cheesecake cu ciocolată și zmeură, se macină biscuiții într-un robot și se amestecă cu untul moale. Amestecul rezultat se întinde la baza formei de copt, unsă cu puțin unt. Se dă forma la rece până pregătim crema de brânză.
Se pun 100 ml din smântâna pentru fișcă la încălzit și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până ciocolata se topește, apoi se lasă compoziția la temperat.
Crema de brânză se mixează cu zahărul, restul de smântână, un praf de sare și interiorul păstăii de vanilie. Se încorporează pe rând și ouăle și amidonul de porumb.
Se întinde crema de brânză peste stratul de biscuiți și se marmorează cu compoziția de ciocolată. Se înfige zmeură din loc în loc în compoziție și se dă vasul la cuptor, așezat într-o tavă cu apă, al cărui nivel va ajunge cam la 2/3 din înălțimea vasului.
Cheesecake-ul se coace pentru 40-50 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se răcească și se servește decorat cu zmeură proaspătă, sau cu sos de zmeură.
Citiți și rețeta Cheesecake cu afine și aromă de vanilie!
De mare efect și delicioasă este și rețeta Cheesecake cu jeleu de mango!