- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci când se apropie o sărbătoare și vrei un tort, dar nu ai timp de copt blaturi, rețetele de cheesecake îți sunt de mare ajutor. Rețeta Cheesecake cu jeleu de mango, un desert cu gust delicios și tare aspectuos.
Ce ne trebuie pentru rețeta Cheesecake cu jeleu de mango:
- Pentru o bază de 24 cm:
- 300 gr biscuiti digestivi
- 125 gr unt
- Pentru cremă:
- 750 gr crema de branză Philadelphia
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 10 gr gelatină
- 200 gr pulpă de mango
- Pentru jeleu de mango:
- 250 gr pulpă de mango
- 100 ml apă
- 50 g zahăr tos
- 2 linguri amidon
- Decor:
- fructe de pădure( coacăze)
- frunze de mentă
- felii de mango
Mod de preparare pentru rețeta Cheesecake cu jeleu de mango
Pentru baza cheesecake-ului, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi amestecăm cu unt topit până obținem o compoziție omogenă. Întindem stratul de biscuiți cu unt la baza tăvii și o dăm la rece până pregătim crema de brânză.
Pentru crema de brânză, mai întâi hidratăm gelatina în 1-2 linguri de apă și o diluăm la bain marie. Apoi, amestecăm brânza cu smântâna pentru frișcă și zahărul până se omogenizează. Adăugăm și un praf de sare pentru intensificarea gustului, apoi adăugăm gelatina topită și ușor temperată și pulpa de mango tăiată în cuburi mici. Întindem compoziția rezultată peste stratul de biscuiți din forma de tort și o dăm din nou la rece până când crema devine fermă.
Pentru jeleul de mango, tăiem pulpa de mango în cuburi, o adăugăm în vasul unui blender cu apa și zahărul și o transformăm într-un piure frumos colorat. Diluăm amidonul în puțină apă rece și îl amestecăm cu piureul de mango. Fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă mai fluidă, amestecând continuu. Lăsăm jeleul de mango să se tempereze 6-7 minute, apoi îl întindem uniform peste crema de brânză deja închegată.Dăm din nou cheesecake-ul la rece până se întărește și jeleul, apoi îl decorăm după propria inspirație cu fructe de pădure, frunze de mentă și felii de mango.
Îl porționăm frumos și îl servim alături de cei dragi.
Puteți încerca și rețeta Cheesecake cu ganache de ciocolată și mascarpone, asamblat la pahare cu care puteți cuceri orice invitat.