Rețetă de clătite rusești cu brânză și caviar
Este imposibil să nu iubești clatitele clasice rusești, servite cu caviar roșu. Acest fel de mâncare tradițională, delicioasă, este potrivită nu numai pentru masa de Anul Nou sau pentru Shrovetide, se poate prepara pentru toate sărbătorile din familie. Sunt adevărate delicatese!
Publicat: Marti, 30 Aprilie 2019, 22:11 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este imposibil să nu iubești clatitele clasice rusești, servite cu caviar roșu. Acest fel de mâncare rusească tradițională, este potrivită atât pentru masa de Anul Nou cât și pentru toate sărbătorile din familie. Sunt adevărate delicatese!
Ingrediente pentru rețeta de clătite rusești
- 500 gr făină
- 750 ml lapte
- 4 ouă
- 1 lingură de zahăr
- Sare
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță oțet
- caviar
- brânză philadelphia
- lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de clătite rusești
Pentru aluatul de clătite, într-un vas adânc,se amestecă ouăle cu zahărul.
Se adaugă lapte cald, apoi făina cernută și praful de copt stins în oțet.
Se lasă aluatul de clătite rusești la odihnit 30 de minute.
Se coc clătitele într-o tigaie unsă cu slănină afumată, rumenindu-le pe ambele părți.
Delicioasele clătite rusești se servesc cu caviar și cremă de brânză.