Rețetă de farfale cu sos ragu
Pentru iubitorii de paste, o rețetă de farfale cu sos ragu, simplă și delicioasă!
Publicat: Luni, 30 Aprilie 2018, 21:55 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:12Pentru iubitorii de paste, o rețetă de farfale cu sos ragu, simplă și delicioasă!
Ingrediente pentru Farfale cu sos ragu
- 500 g farfale de la Barilla
- 1 kg carne tocată, de vită
- 1 căpățână de usturoi
- 4 legături de ceapă verde
- 1 salată verde
- 4 ardei capi,
- 2 legături de pătrunjel
- 2 leăaturi de mărar,
- 500 g sos de orșii cu oregano
- Piper
- Sare
- ulei de floarea soarelui
- cașcaval Penteleu
Mod de preparare pentru farfale cu sos ragu
Se pune apa la fiert cu puțină sare si 2-3 căței de usturoi, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă farfalele și se lasă la fiert timp de 15 minute.
Apoi se pun într-o sită, la scurs.
Se curăță legumele, se spală și se toacă.
Se încinge ulei cu puțin usturoi strivit, care se scoate după ce aromează uleiul.
Se adaugă ceapa verde, tocată, iar după ce se pătrunde, se adaugă carnea tocată.
Se prepară carnea, sub capac, timp de câteva minute, apoi se adaugă ardeiul tocat, se mai lasă puțin și se adaugă pătrunjelul și mărarul verde, tocate.
Apoi se adauăa sosul de roșii, piper și sare, după gust.
Se așază pastele în farfurii, sosul de carne peste ele și cașcaval ras, deasupra.