Rețetă de șalău cu piure de mazare
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, combinat cu legume, o gustoasă rețetă de șalău cu piure de mazare!
Publicat: Luni, 29 Octombrie 2018, 22:10 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, combinat cu legume, o gustoasă rețetă de șalău cu piure de mazare!
Ingrediente pentru rețeta de șalău cu piure de mazăre
- 1kg file de șalău
- 900 g mazăre congelată
- 400 g smântână
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 2 ardei kapia
- ulei de floarea soarelui
- 2 cepe
- 3 roșii
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- delikat de legume
- 1 căpățână usturoi
- 2 ardei iuți
- pâine feliată
Mod de preparare pentru rețeta de șalău cu piure de mazăre
Fileul de șalău se condimentează cu sare și piper și se prepară la cuptor pe un pat din legume, curățateși feliate.
Se pune mazărea la fiert în apă clocotită cu sare, apoi se scurge, se pasează și se trece prin sită.
Se amestecă cu smântâna și se mai fierbe puțin, potrivind gustul piureului cu cele necesare.
Se scoate șalăul de la cuptor, iar din legumele rămase la cuptor se prepara un sos cu care se servește șalăul și piureul de mazăre.
Poftă bună!