Rețetă de shaorma altfel. Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate
Pe pat de sos bechamel cu antricot de vițel, pastramă delicioasă și legume caramelizate, un bucătar turc a surprins cu a lui rețetă proprie de shaorma.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 Septembrie 2020, 08:39 | Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2020, 09:06Pe pat de sos bechamel cu antricot de vițel, pastramă și legume caramelizate, un bucătar turc a surprins cu a lui rețetă proprie de shaorma.
Nuri Guney, un turc stabilit în România, a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul să-i surprindă pe cei trei chefi cu o rețetă de shaorma altfel. O shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate.
Rețetă de shaorma altfel. Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate - Ingrediente:
- 4 buc. x 200 gr antricot de vițel
- felii subțiri de pastramă de miel
- 500 ml cremă de gătit Gran Cucina
- 200 gr unt 200
- 150 gr parmezan
- pastă de roșii
- pastă de ardei
- sare și condimente orientale
- 1 l lapte
- 5 buc. ceapă
- 500 gr roșii cherry
- 500 gr făină
- 5 vinete
- Ulei de măsline
- Zahăr brun
Rețetă de shaorma altfel. Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate - Preparare
Se începe cu carnea de vițel care se condimentează, se unge cu puțin ulei și se prepară pe tigaia grill bine încinsă.
Într-o tigaie cu ulei de măsline se rumenesc și feliile de pastramă. Se scot în alt vas și se păstreză acoperite pentru a se frăgezi.
În locul lor se adaugă ceapa tocată în fâșii și se lasă până își schimbă culoarea, apoi se adaugă o lingură de zahăr brun și se caramelizează ușor.
Vinetele se taie în bucăți mici și se trag la tigaie în puțin ulei. Când se pătrund, se adaugă și peste ele puțin zahăr brun.
La fel se procedează și cu roșiile care se feliază, se trag la tigaie și se presară puțin zahăr peste ele, sare și condimente orientale.
Când carnea este preparată, se taie în fâșii subțiri și se mai trage la tigaie cu puțină pastă de ardei și pastă de roșii. Se asezonează cu condimente orientale.
Între timp se prepară și un sos bechamel care va reprezenta baza shaormei, în locul celebrelor lipii.
Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine până absoarbe tot untul. Se adaugă treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens pentru omogenizarea sosului. la final, se adaugă și cpuțină cremă gran cucina pentru o textură cremoasă a sosului. Se condimentează cu condimente orientale, după gust.
Se așază sosul bechamel în farfurii, se presară parmezan răzuit, apoi se vor așeza deasupra toate celelalte ingrediente.
O shaorma altfel care a fost apreciată cu două cuțite.