Andrei Hîncu, zis și Kani, un tânăr frizer de 27 de ani a venit la ”Chefi la cuțite” cu gând să-i impresioneze pe cei trei chefi, pregătind un preparat mai special: Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu cogniac.
Și i-a impresionat pentru că nu au reușit să-și dea seama ce ingredient secret a folosit la sos, cu gust de cafea.
Iată ce ingrediente s-au folosit la Rețeta Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac:
- 4 buc, piept pui
- sare, piper și boia de ardei
- 100 ml ulei de măsline
- mix de semințe
- 100 ml smântână de gătit
- 100 ml coniac
- 100 gr gorgonzola blue cheese
- 200 gr roșii cherry galbene și roșii
- 100 gr ridichii
- 1 salată iceberg
- 100 gr muștar
- 100 ml oțet balsamic
- 100 gr miere
Rețeta Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac - Preparare
Pieptul de pui se feliază mai subțire, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se trece printr-un mix de semințe și se trage la tigaia grill încinsă și unsă cu puțin ulei.
Într-o altă tigaie se pune gorgonzola la topit. Se adaugă puțin coniac și se flambează, apoi se adaugă smântâna și se mai fierbe până rezultă un sos consistent.
Cu acest interesant sos se glazurează pieptul de pui în timpul servirii.
Citește și: Paste Filip-gineze servite cu cocktail. O rețetă inedită de paste dintr-un aluat interesant
Separat, se prepară o salată de roșii cherry colorate, cu ridichi și salată iceberg, iar la dressing, se folosește, după gust, muștar, miere, oțet balsamic, ulei de măsline și sare.
Un preparat interesant carea le-a dat multe bătăi de cap chefilor, întrucât nu și-au dat seama ce ingredient dă gust de cafea, sau de cacao în sos.