Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos. Rumpstack und kasespatzle
Inspirată din bucătăria germană, o rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos - Rumpstack und kasespatzle ce a fost apreciată cu trei cuțite în cadrul îndrăgitei emisiuni culinare ”Chefi la cuțite”
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 20 Octombrie 2020, 16:28 | Actualizat: Marti, 20 Octombrie 2020, 19:50Cristina Raiu, o concurentă de 42 de ani, stabilită în Germania, de meserie bucătar, a dorit să participe la emisiunea „Chefi la cuțite” cu un preparat cu adevărat special, o rețetă nemțească de tăiței de casă cu file de vită și sos, numită Rumpstack und kasespatzle.
Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos( Rumpstack und kasespatzle) - Ingrediente:
-
Pentru friptură:
- 1 kg mușchi de vită
- 300 gr bacon afumat
- 4 cepe roșii, mari
- ulei de măsline
- sare și piper
-
Pentru tăiței de casă( spatzle):
- 600 gr făină
- 6 ouă
-
Pentru sos de gorgonzola:
- 500 ml smântână de gătit
- 200 gr gorgonzola
- 200 gr cascaval Emmentaler
- 200 gr baby spanac
- 2 lămâi
- microgreens
Mod de preparare pentru Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos( Rumpstack und kasespatzle)
Se începe cu prepararea tăițeilor de casă.
Se sparg ouăle într-un bol și se adaugă peste ele, treptat, făina. Se amestecă până se formează un aluat ferm care se acoperă și se lasă la odihnit 15-20 de minute.
După acest interval, se pune apă cu sare la fiert și cu un aparat special pentru tăiței se formează aceștia și se scufundă în apa care fierbe. Se fierb 10-12 minute, apoi se scurg.
Preparare friptură de vită.
Se porționează carnea în medalioane de 2-3 cm care se condimentează cu sare și piper și se pun la preparat într-o tigaie grill unsă cu ulei de măsline.
Se feliază baconul subțire, iar ceapa roșie se curăță și se taie julien. Se adaugă ceapa și feliile de bacon în tihgaia grill cu friptura de vită, pe marginile tigăii.
Se amestecă ceapa cu feliile de bacon, iar sucul ce rămâne pe marginea tigăii va aromatiza friptura de vită, care se întoarce constant de pe o parte pe cealaltă până se rumenește, dar rămâne roze la interior.
Preparare sos de gongorzola.
Se pune smântâna lichidă într-un vas, pe foc. Când atinge punctul de fierbere, se trage vasul de pe foc și se adaugă brânza gorgonzola, coajă de lămâie răzuită fin și cașcavalul răzuit. Se amestecă intens până se topesc brânzeturile și rezultă un sos cremos.
Spanacul se blanșează, se tocă mărunt și se amestecă cu spatzelele și puțin sos de gorgonzola.
Se așază pe farfurie tăițeii de casă cu spanac și sos, iar alături friptura de vită glazurată cu sos și peste ea se pun câteva felii din ceapa roșie caramelizată și felii de bacon.
Se decorează oreparatul cu microgreens și flori comestibile.
În speranța că v-am stârnit pofta, vă dorim spor la preparat rețeta de tăiței de casă cu carne de vită și sos( Rumpstack und kasespatzle) și poftă bună la savurat!