Conserve pentru iarnă. Rețetă de Vinete marinate, perfecte pentru diverse salate
Dacă vă plac vinetele, dar v-ați plictisit de clasica salată, încercați aceste vinete marinate, perfecte pentru a fi folosite la diverse salate.
Autor: Maria Udrea Publicat: Vineri, 01 Noiembrie 2019, 08:31 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:59Rețetă de Vinete marinate - Ingrediente:
- 2-3 vinete din cele lungi
- 4-5 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 50 ml oțet
- 150 ml apă
- sare
- piper multicolor
- pătrunjel verde
Rețetă de Vinete marinate - Mod de preparare
Vinetele se aleg din cele mai lungi și subțiri, pentru un aspect mai plăcut și pentru a nu avea semințe prea multe. Se taie în rondele mai groase, se presară cu sare pe ambele părți și se lasă câteva minute pentru a elimina din sucul amărui. Se șterg apoi cu prosoape absorbante și se coc ușor la cuptor, pe hârtie de copt, sau la flacără, pe grill. Coaja se poate înlătura, după coacere. Nu se coc foarte mult, doar cât să se pătrundă ușor.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Vinete la borcan pentru iarnă!
Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și se transformă într-un un mujdei cremos frecându-l cu ulei, apoi se diluează cu apă și se adaugă oțet. Se adaugă piper multicolor, proaspăt râșnit și pătrunjel verde tocat. Vinetele se adaugă în această marinadă, ușor fierbinți și se pun în borcane sterilizate. Se închid capacele și se păstrează borcanele în pături până se răcesc.