Rețetă delicioasă de toamnă. Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de rețetă de ardei umpluți, o rețetă delicioasă de toamnă: Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 12 Octombrie 2020, 11:45 | Actualizat: Luni, 12 Octombrie 2020, 13:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O adevărată splendoare în farfurie, un spectacol de culori și arome, dar și un plus de sănătate, având în vedere ingredientele folosite la acest delicios preparat!
Ce ne trebuie pentru Rețetă delicioasă de toamnă - Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh:
-
Pentru prepararea gogoșarilor:
- 5-6 gogoșari mari
- sare
- zahăr
- usturoi
- foi de dafin
- ulei de măsline
- oțet
-
Pentru salata tabbouleh
- 250 gr bulgur
- 2 legături de pătrunjel
- 3-4 roșii
- 1 ardei iute
- sare și piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Cum procedăm pentru a prepara Rețetă delicioasă de toamnă - Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh?
Pregătire gogoșari pentru umplut.
Pentru prepararea gogoșarilor, mai întâi se decupează câte un capac împreună cu cotoarele de la gogoșari. Cu o linguriță se răzuiesc nervurile și se îndepărtează, împreună cu semințele. Se așază cupele de gogoșari într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar în interiorul lor se adaugă câte un cățel de usturoi, o foaie de dafin, 1/2 linguriță de zahăr, un vârf de linguriță de sare, o linguriță de oțet și o linguriță de ulei de măsline. Se dă tava cu gogoșarii la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Se scot din cuptor și se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Pe aceeași temăÎntre timp se prepară salata tabbouleh.
Peste bulgur se pune apă rece cât să fie bine acoperit și se lasă la hidratat aproximativ 30 de minute. Pentru atunci când ne grăbim, putem pune apă clocotită peste bulgur și îl lăsăm acoperit 6-8 minute.
Bulgurul se va hidrata și își va mări consistent volumul.
Pătrunjelul verde se spală, se scurge și se toacă mărunt, roșiile se spală și se toacă în cuburi micuțe, iar ardeiul se taie tot în cuburi mici.
Se amestecă toate aceste ingrediente cu bulgurul hidratat și se asezonează cu sare, piper, puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, toate acestea puse după gust.
Se scurg gogoșarii de lichidul din interior și se umplu cu salata tabbouleh.
Delicioși gogoșari umpluți cu salată tabbouleh pot fi serviți cu o lingură de smântână în care s-au adăugat câteva frunze de mentă, deasupra.
Pot, însă constitui și garnitura pentru o friptură.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: