Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa

Cristiana Dumitru, o concurentă de 27 de ani, a venit pentru a doua oară la „Chefi la cuțite” și  a preparat o delicioasă rețetă de Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa.

Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa

Cristiana Dumitru, o concurentă de 27 de ani, a venit pentru a doua oară la „Chefi la cuțite” și a preparat o delicioasă rețetă de Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa.

Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa:


  • 150 gr bulgur
  • 150 gr quinoa
  • 5 buc. Ceafă de porc
  • Sare și piper
  • Boia afumată
  • 1 căpățână de usturoi
  • Fulgi de chili
  • 100 gr ketchup dulce
  • 100 gr miere
  • 1 lămâie
  • 1 ardei capia, roșu
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 10 fire de chives
  • 300 ml ulei de măsline
  • 500 ml suc de roșii
  • 2 linguri pastă de tomate

Mod de preparare pentru rețeta Ceafă la cuptor cu glazură dulce - picantă și garnitură de bulgur cu quinoa

Se spală carnea și se condimentează cu sare și piper, se așază în tavă pe hârtie de copt, și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se lasă la preparat pentru aproximativ 30 de minute. Carnea se întoarce și pe cealaltă parte la jumatatea timpului de gătire, pentru o rumenire uniformă.

Între timp, se prepară un sos dulce-picant din:1 linguriță de boia, 2 linguri de ketchup, 1 lingură de miere, 2-3 căței de usturoi pisați, 1 lingură suc de lămâie și o linguriță fulgi de chili.

Când se apropie finalul celor 30 de minute se unge carnea cu sosul dulce - picant.

Citește și: Rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare

În timp ce se gătește carnea în cuptor, se pregătește bulgurul.

Se pune ulei de măsline la încins. Se taie ardeiul roșu cubulețe, ceapa verde feliuțe și se adaugă peste uleiul încins și se lasă la rumenit. După 5-10 minute se adaugă bulgurul și quinoa spalată în 2-3 ape. Se lasă la fiert până ce acestea absorb tot uleiul din tigaie, iar bobul bulgurului devine sticlos.

Se adaugă de trei ori cantitatea de apă, se pune sucul de roșii și pasta de tomate, se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert pentru aproximativ 20-30 de minute, sau până cand bobul bulgurului este bine hidratat.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video