Rețetă mucenici. Cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești fierți
Rețetă mucenici. Cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești fierți. Află din articolul a1.ro, care este cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești sau fierți. Plus, multe alte informații utile despre Mucenici și Sărbătoarea Sfinții 40 de Mucenici în România
Publicat: Joi, 21 Februarie 2019, 12:52 | Actualizat: Joi, 04 Martie 2021, 20:00- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețetă mucenici. Cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești fierți. Află din articolul a1.ro, care este cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești sau fierți. Plus, multe alte informații utile despre Mucenici 2019 și Sărbătoarea Sfinții 40 de Mucenici în România.
Pe aceeași temăCreștinii ortodocși sărbătoresc pe 9 martie Sfinții 40 de mucenici. În această zi, gospodinele din toată țara pregătesc mucenici sau sfinții. În funcție de zona țării, aceștia pot fi niște colaci împletiți și copți sau pot fi fierți, cu zeamă cu nucă și scorțișoară. Mucenicii muntenești sunt aceia care se fierb în apă cu scorțișoară și nucă. Iată o rețetă gustoasă de mucenici muntenești fierți care va încânta întreaga familie la sosirea primăverii.
Ingrediente pentru rețeta de mucenici muntenești fierți:
- 200 grame de mucenici cumparati
- 1,5 litri de apa
- un sfert de lingurita de sare mare
- 100 de grame de zahar
- un plic de zahar vanilat
- o lingurita de esenta de rom
- o lingurita de scortisoara macinata
- 50 de grame de nuca macinata
- 50 de grame de nuca taiata mare
Mod de preparare pentru rețeta de mucenici muntenești fierți:
Începem prin a pune la fiert într-o oală mare 1,5 litri apă în care se adaugă un sfert de linguriță de sare grunjoasă, coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală, zahărul vanilat și zahărul. Când apa începe să dea în clocot, adăugăm mucenicii, lăsându-i să fiarbă la foc mediu, aproximativ 25-30 minute până când aceștia se umflă și se ridică la suprafață.
Apoi se adaugă esența de rom și se mai lasă la fiert puțin, aproximativ 2 minute. Ca să te asiguri că sunt fierți, poți încerca un mucenic pentru a putea opri focul. Se adaugă imediat scorțișoara și nuca măcinată, amestecând bine. Mucenicii muntenești fierți se servesc calzi sau reci, după preferințe.
Pe aceeași temăSursă foto: retetefeldefel.ro