Rețetă simplă și delicioasă de paste cu sos alb și ciuperci murate. Se prepară rapid și cu puține ingrediente.
Când timpul nu-ți permite să prepari rețete sofisticate, cel mai simplu și rapid preparat sunt pastele. Rețeta de paste cu sos alb și ciuperci murate, este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!
Publicat: Marti, 30 Ianuarie 2018, 12:41 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:12Când timpul nu-ți permite să prepari rețete sofisticate, cel mai simplu și rapid preparat sunt pastele.
Rețeta de paste cu sos alb și ciuperci murate, este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!
Ingrediente
- 500 g tagliatelle
- apă
- sare
- 50 g unt
- 500 ml smântână de gătit
- 2 căței de usturoi
- 4-5 frunze de busuioc
- sare
- piper
- 100 g parmezan
- pătrunjel verde
- 400 g ciuperci murate( ghebe, hribi, etc.)
Mod de preparare paste cu sos alb și ciuperci murate
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în modul clasic.
Între timp se prepară sosul alb.
Se topește untul și se adaugă în el, usturoiul răzuit și frunze rupte de busuioc.
Se amestecă continuu, pentru a se aroma bine și a nu se arde.
Smântâna se aduce la punctul de fierbere și se pune peste unt.
Se mai lasă să fiarbă împreună 1-2 minute, apoi se adaugă 50 g parmezan ras, sare după gust și piper alb, tot după gust.
Pastele se scurg, se așază pe farfurie și se toarnă sosul deasupra lor.
Se servesc decorate cu verdeață și parmezan ras, alături de ciuperci murate.
Poftă bună!