Rețetă țărănească de borș de vițel, acrit cu corcodușe
Ca la bunica acasă, o rețetă țărănească de borș de vițel, acrit cu corcodușe ce merge servită cu țuiculiță.
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 20:32 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:31Ca la bunica acasă, o rețetă țărănească de borș de vițel, acrită cu corcodușe ce merge servită cu țuiculiță.
Ingrediente pentru Rețetă țărănească de borș de vițel, acrit cu corcodușe
- 2 morcovi
- ¼ rădăcină de țelină + frunze
- 1 țelină apio
- 2 - 3 cepe
- 2 ardei capia, roșii
- 1 ardei gras, verde
- 1 conservă de roșii, cuburi
- 100 g mazăre congelată
- 100 g fasole verde congelată
- sare, piper, cimbru, tarhon
- 2 legături pătrunjel verde
- 2 legături leuștean verde
- 4 ardei iuți
- 350 g carne de vițel
- 300 ml borș clasic, sau borș de corcodușe
Modul de preparare pentru Rețetă țărănească de borș de vițel, acrit cu corcodușe
Carnea porționată în cuburi se pune la fiert separat, în alt vas cu apă și sare. Se înlătură spuma pe parcurs și se lasă să fiarbă până când este bine pătrunsă.
Se adaugă legumele proaspete, tăiate în cuburi, iar peste puțin timp, legumele congelate.
Borșul se fierbe separat pentru 30 de minute și se adaugă în vasul cu ingredient, când toate sunt bine pătrunse.
Tot atunci se adaugă și roșiile din conserve, iar peste câteva minute se condimentează cu cimbru, piper și tarhon.
După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.
Poftă bună!