Rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma
Fructele de mare se combină perfect cu o garnitură de orez, după cum puteți observa și în rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma.
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 20:16 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fructele de mare se combină perfect cu o garnitură de orez, după cum puteți observa și în rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma.
Ingrediente pentru rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma
- 150 g orez arborio
- 500 g cozze
- 500 g baby caracatiță prefiartă
- 500 g vongole
- 500 g calamari curațați
- 800 g creveți black tiger
- 100 g ceapă albă
- 100 ml vin alb
- 20 g usturoi
- 10 g curcuma
- 500 g roșii cherry multicolore
- 100 g unt
- 50 ml grancucina
- Microplante și flori comestibile
- Frunze de pătrunjel
- Foi de dafin
- 10 g șofran
- Sare
- Piper
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 țelină mică
Mod de preparare pentru pentru rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma
Orezul se călește în unt cu o ceapă tocată mărunt, și usturoi, de asemeni tocat, apoi se fierbe al dente și se condimentează.
Fructele de mare se trag la tigaie, în unt, apoi se sting cu vin alb și se lasă să se reducă.
Se adaugă, treptat, stock din fructele de mare, preparat în prealabil și se lasă să fiarbă până sunt pătrunse, condimentându-se după gust.
Tot în stock din fructele de mare se prepară și legumele curățate și tocate.
Se așază toate preparatele pe farfurie, când sunt gata și se servesc decorate cu microplante și flori comestibile.