S-a descoperit secretul! Așa se pregătește cea mai bună salată de boeuf din lume! Vecinele te vor invidia!
Se apropie perioada Crăciunului și tot mai multe gospodine se gândesc deja la minunățiile culinare pe care le vor pune pe masă. Totuși, care este secretul pentru o salată de boeuf perfectă?
Publicat: Miercuri, 20 Decembrie 2017, 12:05 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:27Se apropie perioada Crăciunului și tot mai multe gospodine se gândesc deja la minunățiile culinare pe care le vor pune pe masă. Totuși, care este secretul pentru o salată de boeuf perfectă?
Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860.
De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:
- 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
- 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
- Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
- Mazăre la conservă
- Cartofi fierți
- Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei
Cum se face?
După rețeta originală, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.
Amestecăm toate ingredientele și ne ocupăm de pregătitul maionezei. Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza noastră a căpătat consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.
Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine. Gustă de sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine. Carnea dă gust, așa că nu te zgârci. Atenție! Un secret: poți folosi zeamă de lămâie pentru ca preparatul tău să nu fie unul grețos.