Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez
Din dorinta ca preparatul său să arate altfel decât în modul clasic, Paul Păcurar,un tânăr din Cluj și-a lăsat imaginația să zburde liber, pregătind o salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Septembrie 2020, 10:16 | Actualizat: Miercuri, 09 Septembrie 2020, 11:18Paul Păcurar este un tânăr din Cluj cu dorința de afirmare în ale gătitului, s-a prezentat la acest show culinar din sezonul 8 plin de emoții și a preparat o rețetă de Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez, puțin altfel decât și-a propus inițial.
Rețeta Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez - Ingrediente:
- 100 ml ulei de măsline
- 50 ml oțet cu tarhon
- 400 g de unt cu peste 80% grăsime
- 500 g cartofi albi
- 500 g roșii cherry
- 2 bucăți de avocado semi-copt/copt
- câteva micro plante pentru plating (aprox. 6-7)
- sare și piper
- 10 g de boia dulce
- 1 legătură de coriandru verde
- 1 caserolă de bacon feliat
- 4 gălbenușuri
- zeamă de lămâie
Rețeta Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez - Preparare
Mai întâi se pregătesc roșiile, care se taie în sferturi și se pun într-o sită la scurs.
Cartofii, feliați pai, se pun într-o sită, o strecurătoare mai micuți, așezându-i de jur în prejur să capete formă de coșuleț. Se scufundă dita în ulei încins și se rumenesc cartofii până se unesc frumos între ei. Se lasă să se tempereze, apoi se scoate cu grijă coșulețul de cartofi și se așază pe farfurie.
Se curăță avocado, se toacă în cuburi aproximativ de dimensiunea celor de roșii și se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Se amestecă cu roșiile, apoi se asezonează salata cu sare, piper, ulei de măsline și se umple coșulețul cu această salsa.
Pe aceeași temăPentru sosul olandez, se amestecă gălbenușurile cu zeama de lămâie și puțină sare, până devin cremoase. Se transferă vasul pe baie de aburi și se amestecă intens, picurând treptat, untul topit și amestecând în același sens, ca la maioneză. Când sosul devine cremos se asezonează cu sare și piper alb, măcinat și puțin oțet cu tarhon.
Coșulețul de cartofi umplut cu salsa de roșii și avocado se va servi cu acest sos olandez și puțin bacon crocant, rumenit pe grill.