Pasiunea pentru gătit a determinat-o pe Ana Lupăiescu să vină în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” pentru a arăta că este la fel de iscusită și în bucătărie, precum la brodat haine de lux.
Concurenta Ana Lupăiescu a preparat o rețetă de găluște chinezești umplute cu carne de porc, Rețeta Chinese dumplings sau Pork Jiaozi.
Rețeta Găluște chinezești umplute cu carne de porc – Chinese dumplings sau Pork Jiaozi - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 600 g făină
- 350 ml apă
- 1 linguriță de sare
- Pentru umplut:
- 500 g carne tocată de porc
- 1 legătură ceapă verde
- 1 varză chinezească
- chives
- 1 căpățână de usturoi
- 1 rondea de ghimbir
- 1 ardei iute roșu
- ulei de susan
- ulei de măsline
- sos de soia
- sare și piper
- oțet de orez
- ulei de susan
- pastă de ardei iute
- susan alb
- busuioc proaspăt
- mix floricele comestibile pentru decor
Rețeta Găluște chinezești umplute cu carne de porc – Chinese dumplings sau Pork Jiaozi - Preparare
Începem cu aluatul.
Într-un bol cernem făina și o amestecăm bine cu sarea. Adăugăm puțin câte puțin, apa și amestecăm cu o spatulă până se formează aluatul.
Răstiurnăm aluatul pe masa înfăinată și îl frământăm până devine nelipicios, dar nu foarte ferm.
Modelăm un rulou din aluat pe care îl secționăm în rondele de 2 cm grosime. Fiecare rondea de aluat va fi modelată într-o formă sferică. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întindem sferele în foi subțiri, circulare.
Citește și: Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania. Rețetă de mic dejun plin de nutrienți
Pentru umplutură, punem carnea tocată într-un wok uns cu puțin ulei și o rumenim ușor amestecând intens. O lăsăm să se tempereze, apoi o punem într-un bol încăpător. Adăugăm sos de soia, ghimbir ras, pastă de ardei, usturoi răzuit, ulei de susan și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm bine apoi adaugăăm ceapa verde și frunzele de varză mărunțite. Omogenizăm amestecul.
Pe fiecare foaie de aluat adăugăm o linguriță generoasă de compoziție. Umezim marginile aluatului cu puțină apă, apoi unim capetele aluatului peste umplutură, în forme semirotunde, forme de colțunași. Croșetăm marginile, întorcându-le ușor spre interior, pentru a sigila bine aluatul și a-i da formă aspectuooasă.
Într-o tigaie încinsă, adăugăm două linguri de ulei și așezam pachețelele. Le rumenim doar pe prima parte la foc mediu spre intens, maxim 2 minute. Tigaia trebuie sa fie unsă cât să alunece ușor pachețelele.
Citește și: Clătite umplute cu piept de pui și legume. Rețetă de clătite sărate, numai bune pentru un prânz delicios
Partea de jos trebuie sa capete o culoare brun-aurie, astfel vor rămane crocante!
Stingem cu 1/4 cană de apă și acoperim tigaia cu un capac. Se gătesc la aburi 2- 4 minute. Avem grija sa fie in permanență puțină apă în vas, pentru a nu se arde.
Sunt delicioase servite calde, alături de minunatul sos de soia amestecat cu oțet de orez și ulei de susan.