Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum se face PILAFUL CĂLUGĂRESC! Greșeala pe care o fac toate gospodinele!
Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă extraordinară, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PILAF CĂLUGĂRESC!
Publicat: Sambata, 04 Februarie 2017, 09:15 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:36Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă extraordinară, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de PILAF CĂLUGĂRESC!
INGREDIENTE
1 cană de orez
2 căni apă
1 ceapă medie
1 morcov
1 roșie medie
1 felie de țelină
50 g ciuperci feliate
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
½ dovlecel feliat (opțional)
Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Taie toate legumele bucățele. Spală orezul.
În oala în care prepari pilaful călugăresc, toarnă uleiul, apoi călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul dacă pui. După două minute, adaugă și restul de legume, apoi condimentele. Gospodinele uită să amestece în oală, ceea ce duce la afumarea orezului. Nu fă această greșeală!
POFTĂ MARE!
Sursă foto: Landcruising Adventure