Saramură de biban
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:39 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 650 g biban de mare( 4 bucăţi file a câte 150 gr)
- 6 bucăţi ardei capia, roşu, proaspăt
- 13 roşii
- 6 bucăţi ardei iute, verde
- 4 bucăţi ardei iute, roşu
- 2 căpăţâni de usturoi
- 2 fire de usturoi verde
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 100 ml de ulei
- 100 gr unt
- 500 gr mălai
Mod de preparare
Se curăță peştele şi se filetează, apoi se frig fileurile pe grill.
Între timp, se curăță legumele şi se coc şi ele pe grill.
Într-o cratiţă, se pune apă la fiert pentru saramură, se adugă sare, piper, usturoi tăiat şi ardei iute.
Când se coc legumele se adugă în zeama de saramură care fierbe deja.
O parte din usturoi se piseza şi se toarnă peste saramură.
Se mai fierbe un 1 minut, apoi se se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat.
Într-un alt vas, se pune apă la fiert pentru mămăligă.
Când începe să fiarbă se adaugă sare şi mălaiul în ploaie, amestecând intens pentru a nu se crea cocoloaşe.
Se fierbe până când mălaiul se îngroaşă, se adaugă unt, apoi se răstoarnă într-un vas.
Saramura de biban se serveşte cu mămăliguţă caldă.