Antena

Rețeta de cozonac pe care trebuie să o încerci de Crăciun. Ingredientul secret pentru cel mai delicios desert

Nu există Crăciun fără cozonacii pufoși care ne îmbie cu savoarea delicioasă. Iar dacă până acum urmai rețeta bunicii, îți propunem să adaugi un ingredient secret, care va transforma total gustul desertului tăi favorit: scorțișoara.

Publicat: Sambata, 24 Decembrie 2016, 04:58 | Actualizat: Vineri, 30 Octombrie 2020, 16:58
Nu există Crăciun fără cozonacii pufoși care ne îmbie cu savoarea delicioasă. Iar dacă până acum urmai rețeta bunicii, îți propunem să adaugi un ingredient secret, care va transforma total gustul desertului tăi favorit: scorțișoara.

Nu există Crăciun fără cozonacii pufoși care ne îmbie cu savoarea delicioasă. Iar dacă până acum urmai rețeta bunicii, îți propunem să adaugi un ingredient secret, care va transforma total gustul desertului tăi favorit: scorțișoara.

Ingrediente pentru rețeta de cozonac:

1 kg de făină, 2 ouă, 100 g de unt, coaja de la o lămâie, 200g de zahăr, o esenţă de vanilie, un vârf de cuţit de scorţişoară, o lingură de sare, 500ml de lapte, 40g de drojdie proaspătă, nucă, cacao, rahat, stafide, în funcţie de preferinţe. Din această cantitate de ingrediente ies trei cozonaci.

Mod de preparare:

Se bat ouăle întregi, în care se adaugă sarea şi zahărul până compoziţia devine ca o cremă. Se amestecă treptat laptele cald cu crema obţinută. Se pun restul ingredientelor, apoi se frământă bine şi se lasă la dospit. Drojdia se freacă de la început cu puţin zahăr, lapte călduţ şi puţină făină. Este important ca făina să fie cernută înainte.

Cuptorul trebuie preîncălzit, iar tavile de cozonac se ung cu ulei sau cu unt în funţie de preferinţe.

Aluatul se întinde pe masa unsă cu puţin ulei. Se cântăreşte şi se împarte în trei părţi egale. După ce au fost puşi în tavă, cozonacii se mai lasă la crescut încă aproximativ 15 minute, apoi se ung cu ou bătut.

Umplutura se poate face în funcţie de preferinţă:

Nuca rasă se amestecă cu 1-2 linguri de cacao şi albuşuri bătute spumă, cu zăhar. De asemenea se împart în trei părţi egale. Un alt mod de umplutură se poate pune pur şi simplu peste foaia întinsă 2-3 linguri de zahăr peste cacao şi un pumn de stafide.

Cozonacii se dau la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180-200 de grade şi se verifică periodic, pentru a se coace bine.

Whatsapp LinkedIn
reteta cozonac cozonac pufos cozonac cu nuca cozonac craciun craciun 2016
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu marile oraşe: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Videoclipul zilei
Citește și
Temperatura ideală la care se coace cozonacul. Cum obținem un desert tradițional rumenit perfect și pufos
Rețeta de cozonac din bucătaria Mirelei Vaida. Vedeta a venit în ajutorul celor care pregătesc masa de...
Cozonac fâșii, fâșii, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Cozonac, desertul Crăciunului
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste