Secretul celui mai bun COMPOT DE MERE! Sandra Marin, poți lua lecții de la această gospodină săsoaică!
a1.ro ţi-a pregătit pentru astăzi o reţetă delicioasă, de sezon, care face concurenţă oricărui cocktail.
Publicat: Marti, 05 Septembrie 2017, 10:58 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:26a1.ro ţi-a pregătit pentru astăzi o reţetă delicioasă, de sezon, care face concurenţă oricărui cocktail.
Ingrediente
1kg de mere
500 g de zahăr tos
Mod de preparare
- Se spală merele bine, se curată de coajă ai se scot seminţele din interior.
- Se taie în felii potrivite sau în cubuleţe şi se pun în borcane.
- Se toarnă deasupra un sirop făcut dintr-un litru de apă rece în care s-au dizolvat cele 500 g de zahăr.
- Se etanșează borcanele şi se pun la fiert în bain marie, aproximativ 20 de minute de la momentul fierberii.
- Se pot adăuga feliuțe de mere pentru o aromă deosebită.
- Se lasă borcanele să se răcească în apă.
- Se păstrează la rece.
Sursă: culinar.md