Tacos roșu cu creveți și salată
Pentru iubitorii preparatelor din bucătăria mexicană, o rețetă interesantă de tacos roșu cu creveți și salată, perfectă pentru orice moment al zilei.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 08 Octombrie 2020, 11:43 | Actualizat: Joi, 08 Octombrie 2020, 16:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Victor Maftei, un concurent din ediția 15 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite” a preparat în cadrul savurosului concurs o rețetă specială de tacos roșu, pe care a descoperit-o în Mexic, un preparat ce îmbină armonios arome de creveți, usturoi și mango, un gust pe care îl consideră a fi specific Caraibelor!
Rețeta Tacos roșu cu creveți și salată - Ingrediente:
-
Pentru tacos roșu:
- 500 gr mălai
- 200 - 350 ml apă
- 1 sfeclă roșie medie, fiartă
- sare
-
Pentru preparat creveții:
- 20-25 creveți de mărime medie
- sare și piper
- fulgi de chilli
- ulei de măsline și unt
- usturoi
-
Pentru salate:
- 1/2 varză roșie
- 1/2 varză albă
- 1 conservă de fasole neagră
- 4 ardei iuți roșii sau habanero
- 1 portocală
- 1 mango
- 4 lime
- sare
- ulei de măsline
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 legături de coriandru
- 2-3 căței de usturoi
- 375 - 400 gr iaurt grecesc
- flori de dovleac sau flori de diferite culori
Rețeta Tacos roșu cu creveți și salată - Preparare
Preparare tacos roșu
Se toacă sfecla roșie, fiartă și scursă, în cuburi, apoi se paseză în blender împreună cu mălaiul, apa și sarea.
Se formează un aluat compact și ferm din care se formează foi circulare, micuțe și subțiri și se prăjesc într-o tigaie unsă cu puțin ulei.
Pe aceeași temăPreparare creveți
Se curăță creveții, se pun înr-o caserolă și se adaugă peste ei usturoi tocat mărunt, ardei iute tocat, ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele, după care se scurg și se trag la tigaie, adăugând spre final și puțin unt.
Preparare salată și sos de iaurt
Pentru sosul de iaurt se trec prin blender și se transformă în pastă: ceapa verde, coriandrul, usturoiul și iaurtul. Se asezonează cu sare și piper.
pentru salată, se dau pe răzătoare varza roșie, varza albă, apoi se amestecă cu mango curățat și tăiat în cuburi mici, cu fasolea neagră scursă de lichid și ardeii iuți tocați mărunt. Se prepară un dressing din ulei de măsline, suc de portocală, sare și piper și se asezonează salata cu acesta.
Cum se servește tacos roșu cu creveți și salată?
Se așază în farfurii foaia de tacos roșu, iar peste aceasta sosul de iaurt cu verdețuri. Deasupra se pune salata de varză cu mangă și la final creveții.
Un preparat mexican demn de cele trei cuțite!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!