Tagliatelle cu creveți și dovlecei
Publicat: Joi, 06 Octombrie 2016, 14:07 | Actualizat: Sambata, 14 Noiembrie 2020, 17:52Ingrediente:
- 400 gr tagliatelle de casă
- 20 buc creveți prefierti decorticați
- 5 zuchini
- 4 lime
- peperoncino
- 750 ml vin alb
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Dovleceii se taie fâșii subțiri, se rumenesc într-o tigaie wok Regis Stone cu puțin ulei de măsline, alături de peperoncino tăiat subțire.
Creveții se rumenesc în ulei de măsline, se sting apoi cu vin alb și zeamă de lime. Se lasă până se evaporă alcoolul, apoi se dau deoparte.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb al dente, apoi se scurg. Se adaugă peste dovlecei, se asezonează cu sare, se adaugă și creveții. Se scutură puțin tigaia ca să se amestece ingredientele și să se întrepătrundă aromele.
Pastele se servesc cu sos și frunze de busuioc.
Poftă bună!