Pastele nu sunt originare din Italia, așa cum am putea crede, ci din Asia. Marco Polo le-ar fi adus din expedițiile sale în China, iar odată cu ele și rețeta. Cu toate acestea, adevărata origine nu este încă descoperită.
Primele paste asemănătoare cu ceea ce știm noi astăzi au fost produse însă în Italia.
Paste ca la restaurant. Care este secretul bine păstrat al bucătarilor pentru un preparat delicios
Românii au fost atrași încă de la primele incursiuni în cultura culinară italiană de preparatele cu paste. Fie că sunt spaghete cu sos roșu, fie cannelloni la cuptor ori mezze maniche rigate cu fistic, oamenii nu pot refuza o porție.
Citește și: Cum să faci dulceață de pepene roșu sau galben. Este ușor de realizat și nu ai nevoie de multe ingrediente
Pe piață sunt aproximativ 80 de tipuri de paste făinoase, conform unei surse. Acestea se găsesc în magazinele din toată lumea. Cu toate acestea, gustul delicios al pastelor din Italia este garantat de prospețimea făinoaselor, bucătarii italieni fiind recunoscuți pentru faptul că își prepară singuri pastele.
Bunicile italiene încă păstrează tradiția de a face în propria bucătărie alutatul special pentru orice tip de paste doresc să folosească în ziua respectivă.
Astfel că, există câteva secrete ale celor mai buni bucătari în privința pastelor, potrivit unei surse.
Făina
Alegerea făinii este esențială în prepararea pastelor. Potrivit sursi menționate anterior, făina de grâu dur este utilizată cu precădere pentru că oferă o textură dură, dar și o aromă specială preparatului.
Ouă
Ouăle sunt, de asemenea, importante. Acestea trebuie să fie proaspete, pentru a da o culoare deosebită, dar și un gust și o textură bogată.
Amestecul ingredientelor
Pe lângă făină și ouă, este importantă și amestecarea acestora. Este nevoie de o atenție deosebită, astfel încât ingredientele să fie alăturate cu grijă. Aluatul obținut trebuie să fie neted și elastic.
Timpul de repaus
După preparare aluatului este esențial să fie lăsat să se odihnească, astfel încât glutenul se relaxează, iar pastele vor fi mai moi și ușor de digerat.
Prepararea pastelor prin gătire
La acest pas mulți fac greșeala de a fierbe prea mult pastele. Secretul este, de fapt, să fie fierte până devin al dente, adică să opună o ușoară rezistență la dinți. De asemenea, pastele trebuie fierte în apă sărată.
Citește și: Rețetă de paste integrale cu piept de pui și parmezan în sos de roșii
Cele mai populare paste făioase sunt spaghetele, care pot fi combinate cu sortimente diverse de sosuri, dar și pennele, care în combinație cu sosuri cremoase și carne dau un rezultat deosebit de delicios.
Cu cât a ajuns să se vândă un cappuccino la noi în țară. Prețul este mai mare decât în alte țări europene...