Tinolang frog – un preparat filipinez
Publicat: Marti, 17 Octombrie 2017, 18:46 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 19:07Tinolang frog – un preparat filipinez, dedicat consumatorilor de preparate din broască.
Ingrediente
- 500 g broaște curățate
- puține frunze verzi de ardei iute
- 1 ardei iute, roșu
- 1 ardei iute, verde
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 1 buc ghimbir
- Sare
- Ulei
- Piper negru
- Sos de pește
- 2 l apă
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-un vas.
Se adaugă usturoiul strivit și se amestecă pentru câteva secunde, apoi se adaugă ceapa tocată și rondelele de ghimbir.
Broaștele se toacă și se adaugă peste ingrediente, se amestecă pentru a se prăji uniform, apoi totul se acoperă cu apă, se așază un capac peste vas și se lasă să fiarbă, până toate ingredientele se pătrund.
Se asezonează gustul cu sare și piper și se adaugă ardeii întregi, care se lasă 5-6 minute să condimenteze preparatul.
Se servește cu garnitură de orez, decorat cu frunze de ardei și papaya.