Tocăniță din carne de porc cu mămăliguță
Publicat: Marti, 10 Octombrie 2017, 18:22 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tocăniță din carne de porc cu mămăliguță, o mâncare savuroasă pe care n-o poți refuza.
Ingrediente
- 700 gr carne de porc (ceafa)
- 3 cepe
- 4 căței de usturoi
- 2 lingurițe vegeta de casă măcinată
- 100 ml bullion
- 1 lingură pastă de ardei dulce (din cea ungurească)
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- 1 vârf linguriță pastă de ardei iute( harissa)
- 2 linguri de ulei
- 2 fire pătrunjel
- 250 g mălai
Mod de preparare
Se taie carnea de porc în cubuleţe.
Se încinge uleiul într-un vas şi se prăjeşte carnea pentru aproximativ 10 minute, la foc iute, până începe să se rumenească.
Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până se pătrunde bine, de data asta la foc mediu.
Adăugăm usturoiul strivit şi după 1 minut stingem cu 1 cană de apă şi adăugăm vegeta.
Lăsăm să fiarbă cu capac cam 10 minute.
Adăugăm pastă de ardei, bulionul, restul condimentelor (cimbru, sare, piper) şi încă 1 cană cu apă.
Fierbem cu capac pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu.
În ultimele 5 minute, adăugăm harissa, gustăm şi potrivim de condimente.
Când e gata, presăram pătrunjel tocat.
Preparăm între timp şi mămăliguţa.
Se pun 500 ml de apă la fiert, într-o oală, la foc mare, pentru a scurtă procesul.
În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, începem să adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloaşelor.
După ce terminăm de adăugat mălaiului, focul se da la mic, iar conţinutul se lasă la fiert.
Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
Servim tocăniţa cu mămăliguţă caldă.