Turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen. Frumos rumenite și condimentate, bune de servit cu salată de avocado și brânză feta!
Direct din bucătăria faimosului Jamie Oliver, o rețetă de turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen, bune de servit cu diverse salate.
Publicat: Luni, 05 Martie 2018, 09:34 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:58Direct din bucătăria faimosului Jamie Oliver, o rețetă de turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen, bune de servit cu diverse salate.
Ingrediente
- 1 linguriță de semințe de chimen
- 250 g făină integrală, de înaltă calitate, plus pentru înfăinat
- 3/4 linguriță praf de copt
- 350 g iaurt simplu
- ulei de măsline
- 2 avocado coapte
- 75 g brânză feta
- 1 linguriță pastă de ardei iute
Mod de preparare turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen
Puneți chimenul într-o tigaie rece și căliți-l ușor, pe foc, apoi pisați-l într-un castron.
Adăugați făina, praful de copt, 250 g de iaurt și amestecați până când aveți un aluat dur.
Frământați-l pe o suprafață tapetată cu făină până când aluatul se omogenizează.
Puneți-l într-un vas ușor uns, acoperiți-l cu un prosop umed și lăsațil să se odihnească puțin.
Curățați și tăiați avocado în bucăți, apoi puneți-le într-un vas. Adăugați și brânza feta sfărâmată și asezonați cu ulei după gust.
Într-un alt bol, amestecați pasta de ardei cu restul de iaurt.
Împărțiți aluatul în opt bile. întindeți fiecare bilă de aluat pe o suprafață ușor înfăinată într-o formă ovală, de aproximativ 3 mm grosime.
Coaceți bucățile de pâine pe un grill, la foc mare, pentru 2 până la 3 minute, până se rumenesc bine, întorcându-le de pe oparte pe cealaltă.
Ungeți-le cu puțin ulei, după coacere, apoi serviți-le cu salata de avocado și pasta de ardei cu iaurt.