Beef Wellington cu trufe şi sos de parmezan
Fasonam muschiul de vita pe care o sa-l prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper, pentru ai inchide porii(acest procedeu impiedica pierderea sucului din carne).
Publicat: Luni, 21 Martie 2016, 15:27 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:41Ingrediente
- Muschi de vita (800g),
- trufe(1-2 bucati, 100g),
- sparanghel(15fire),
- foietaj(1buc),
- ciuperci(800g),
- parmezan(500g),
- smantana lichida (500ml),
- unt (100g),
- pancetta(400g),
- ceapa shallot(300g),
- ulei de masline (200ml),
- pasta de creveti (300g),
- bulion de vita (100g),
- ou(1buc),
- sare,
- piper,
- ardei gras verde, rosu, galben(1 bucata din fiecare),
- flori comestibile mov,
- cress,
- amidon.
Mod de preparare
1. Muschiul de vita se fasoneaza, se condimenteaza cu sare si piper. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
2. Ceapa si ciupercile se curata si se taie. Se caleste ceapa, se adauga ciupercile, apoi pancetta taiata cuburi, iar la final se adauga parmezanul ras si o lingura bulion de vita, sare si piper.
3. Se intinde aluatul, se decupeaza, se intinde un strat de legume, muschiul de vita acoperit cu pasta de creveti si se impacheteaza. Se unge aluatul cu ou batut si se pune la copt, la 190 grade, timp de 20 minute.
4. Se blanseaza sparanghelul, apoi se indeparteaza partea lemnoasa din care se va prepara un piure.
5. Se blanseaza ardeii, apoi se taie rondele.
6. Se prepara sosul de parmezan. Se pune la incalzit unt si ulei de masline, dupa care se adauga parmezanul ras. Dupa ce se topeste parmezanul, se adauga smantana lichida si amidon in caz de nevoie.
7. Se asaza preparatul pe farfurie.