Cafeaua perfecta la ibric. Ingredientul care dă gust cafelei
Cafeaua nu este doar o bautura care te ajuta sa te trezesti din somn, aceasta licoare reprezinta un ritual de relaxare si o modalitate placuta de a petrece timp cu cei dragi.
Publicat: Joi, 28 Iunie 2018, 09:31 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:49Cafeaua nu este doar o băutură care te ajută să te trezești din somn, această licoare reprezintă un ritual de relaxare și o modalitate plăcută de a petrece timp cu cei dragi.
Odată cu evoluarea tehnologiei au apărut tot mai multe aparate minune care promit cafeaua perfectă dar de cele mai multe ori se dovedește a nu fi cea mai gustoasă. Pasionații de cafea evită să folosească doze, plicuri de cafea instant sau aparate sofisticate, aceștia preferă cafeaua la ibric făcută cu multă grijă.
Pași de urmat pentru a obține cafeaua perfectă
- Ai grijă ce apă folosești! Cafeaua conține în cea mai mare parte apă ceea ce face ca acest ingredient să fie unul foarte important și este nevoie de o apă plată cât mai ok. Evitați folosirea apei de la robinet.
- Turcii prepară cea mai gustoasă cafea la ibric cu ajutorul nisipului și dacă suntem puțin atenți o să observăm că aceștia nu grăbesc procesul de fierbere.
- Ingredientul secret care va da un gust irezistibil cafelei este…SAREA. Un praf de sare o să facă diferența.
- Cei mai mulți oameni preferă cafeaua îndulcită cu zahăr. Pentru a avea un gust cât mai special folosește zahăr brun.
- Fii antent să nu clocotească amestecul în timpul firberii. În momentul în care zațul începe să se ridice, îndepărtează ibricul de lângă sursa de căldură, după ce se liniștește o poți pune iarăși pe foc. Atunci când este gat las-o 1-2 minute să se liniștească pentru ca zațul să se lase la fund iar amestecul să devină unul omogen.
Urmărește cu atenție etapele și vei obține cea mai gustoasă cafea.