Antena Căutare

Ce spun studiile despre obiceiurile zilnice. Consumul a trei cești de cafea pe zi îți poate prelungi viața

Vești bune și vești mai puțin bune despre obiceiurile noastre de zi cu zi.

Cât de multă cafea este prea multă?

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Southampton, care adună și rezultatele a alte 200 de studii anterioare, trei cești de cafea pe zi scad riscul bolilor de inimă și riscul de moarte prematură. Același studiu leagă consumul de cafea de o scădere a riscului de diabet, afecțiuni ale ficatului, demență și chiar anumite forme de cancer.

Cu toate că a consuma trei - patru cești de cafea pe zi pare să facă mai mult bine, decât rău, cercetătorii atrag atenția că acest lucru nu este valabil și în cazul femeilor însărcinate sau care prezintă risc de fracturi. Depășirea cantității de trei cești pe zi nu a putut fi legată de efecte nedorite, dar nici nu a indicat beneficii pentru sănătate.

Avem nevoie de mai mult somn în weekend

Informații interesante vin și de la cercetătorii care studiază obiceiurile legate de somn. Un studiu realizat la Stress Research Institute din cadrul Universității Stockholm arată că a dormi mai mult în weekend compensează pentru nopțile pierdute în cursul săptămânii. Studiul a luat în calcul obiceiurile a peste 38.000 de persoane din Suedia, de-a lungul a 13 ani, și oferă și alte informații care ne pot da de gândit, cum ar fi faptul că persoanele care au, în fiecare noapte, un somn de 5 ore sau chiar mai puțin, au o speranță de viață redusă comparativ cu cele care dorm 7 ore pe noapte.

Tehnologia redefinește fumatul

Tot mai multe persoane înlocuiesc țigările tradiționale cu dispozitive care încălzesc tutunul, fără să îl ardă (heat-not-burn), uitând astfel de fum, scrum și miros care persistă în haine, dar studii recente arată și un alt avantaj: potrivit cercetătorilor din cadrul Institutului Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR), Departamentul pentru Siguranța Substanțelor Chimice și a Produselor, Berlin, Germania, dispozitivele de fumat heat-not-burn elimină cu până la 80-99% mai puține substanțe nocive față de țigările clasice.

Maratoanele TV nu te lasă să dormi

Se știe deja că multe ore petrecute în fața televizorului nu sunt chiar cel mai bun obicei, dar un studiu realizat la Universitatea Michigan, din Statele Unite, arată că nici așa-numitul binge-watching (maraton de filme sau programe TV) nu este recomandat, dacă vrem să ne facem somnul. Obiceiul de a viziona mai multe episoade ale unui program TV înainte de culcare duce la surescitare, insomnie și oboseală.

Orele pierdute în trafic echivalează cu o tăiere de salariu

Te-ai săturat de orele pierdute zilnic în trafic? 20 de minute în plus sunt suficiente cât să îți afecteze nivelul de satisfacție la locul de muncă, spun studiile, și echivalează cu tăierea a 19% din salariu. Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Anglia au analizat timp de cinci ani impactul pe care îl are naveta în viețile a peste 26.000 de angajați englezi și au mai descoperit că, în ciuda datelor de mai sus, cei mai mulți angajați (84%) preferă un job bine plătit, dar care cere mai multe ore petrecute zilnic în trafic, decât un loc de muncă unde lucrurile stau invers.

Legătura dintre unghiile de la picioare și cancerul! La ce sa fii atent!... Trei cauze mai puțin știute pentru durerile de genunchi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x