Antena

Case din lemn ieftine: costuri, avantaje, dezavantaje

O casă de vacanță, o casă într-o zonă liniștită la periferie, departe de zgomotul orașului? Cum, în cât timp și cu cât buget alocat? Aceste întrebări vin cel mai des de la cei care caută să se retragă din aglomerația urbană a orașului. Casa din lemn devine o variantă ideală pentru construcția rapidă, fără mari bătăi de cap și fără restricții majore în ceea ce privește zona sau suprafața terenului. Al doilea mare avantaj pe care acest tip de construții îl au este costul redus cu până la 40% față de o casă ridicată din alt tip de materiale de construcții.

Publicat: Joi, 19 Martie 2020, 12:29 | Actualizat: Joi, 19 Martie 2020, 12:33
Casă din lemn
pixabay.com

Casele din lemn au devenit populare în ultimii ani și în Europa, după modelul celor construite în Statele Unite ale Americii. Românii care și-au dorit un loc retras au optat pentru această variantă, fie în zone turistice ale țării sau în apropierea lor, fie la periferiile marilor orase ori în mici sate de munte.

Lemnul, principala materie primă pentru o astfel de casă vine cu avantaje, care tind să câștige tot mai mult teren în fața cimentului, a BCA-ului și a cărămizilor. Dezavantajele există și ele și e necesar a fi luate, de asemenea, în calcul.

Avantajele caselor din lemn

Fața de cărămidă sau orice alt material dur de constructive, lemnul este mult mai ușor, iar producția devine automat mai facilă și mai rapidă. Transportul și asamblarea reduc în mod considerabil timpii de construcție.

Casele din lemn sunt mult mai ieftine de construit, cu peste 30%, în funcție de dimensiuni și de utilități, față de un imobil din cărămidă, de exemplu.

Principalul avantaj al caselor din lemn este că sunt gata mult mai repede față de orice alt tip de construcție. Execuția durează de la 60 de zile și poate ajunge până la patru luni, din momentul în care echipa de constructori începe lucrările. Timpul variază în funcție de mărimea casei și de complexitatea proiectului, însă orice casă din lemn ți-ai dori, aceasta va fi gata, la cheie, în mai puțin de jumătate de an.

Trebuie să știi că perioada de timp până la finalizare și predarea la cheie include și timpul alocat proiectului, precum și obținerea aprobărilor necesare.

În plus, dacă o casă din beton are nevoie de o perioadă de o lună sau două pentru “a se usca”, la casele din lemn va exista cu 60% mai puțină umiditate la finalizarea lucrărilor, ceea ce înseamnă ca poate fi dată în folosință imediat ce a fost terminată.

Recomandari A1

Izolarea termică este foarte bine pusă la punct la o casă din lemn, astfel că pe timp de vară te vei bucura de răcoare, în timp ce iarna vei plăti mult mai puțin pe încălzire.

Fundația caselor pe structură de lemn nu este deloc complicată și se execută rapid, fiind formate din piloni de beton. Concret, temelia clasică a imobilului va fi încluită cu pilonii din beton.

În mod paradoxal, o casă din lemn este mai rezistentă în fața unui seism fața de una din cărămidă. Aceste construcții sunt mult mai flexibile, iar pereții crăpați la interior vor fi inexistenți.

Dezavantajele caselor din lemn

Lemnul atrage umiditate și în ciuda faptului că au fost dezolvate și utilizate în construcții materiale rezistente la umiditate, care au rolul de a proteja lemnul, dacă cea mai mică picătură de apă pătrunde prin lemn, casa va fi afectată. Spre deosebire de alt tip construcții, cele din lemn au acest dezavantaj.

Din cinci în cinci ani, casele de lemn au nevoie de mentenanță, de verificări și de reparații acolo unde este cazul. Constructorii recomandă tratarea împotriva insectelor, un alt mare dezavantaj al caselor de lemn. Acestea atrag în mod special furnicile.

Dacă îți dorești o casă unde să nu se audă nimic dintr-o camera în alta, atunci lemnul nu este cea mai bună opțiune. Izolarea fonică este mai scăzută la construcțiile din lemn.

Durată de viață egală cu a unei case „tradiționale”. Costuri, cu până la 35% mai mici

În general, costurile pentru o casă din lemn sunt mult mai reduse, adesea și cu 30, chiar 40% fața de bugetul alocat unei case tradiționale. Motivul este cât se poate de simplu. Materia primă, lemnul, dar și prefabricatele din lemn, sunt mai ieftine decât alte materiale de construcții, precum cărămida sau cimentul. Mai mult, timpul de execuție a lucrării este mult mai mic, ceea ce diminuează considerabil și costurile manoperei.

Acum, că te-ai lămurit care sunt aspectele de luat în calcul cu privire la un imobil din lemn, poți studia oferta deja existentă pe piață. Pentru a găsi locuința ta de vis, la cheie, intră pe HomeZZ.ro, cea mai mare platformă imobiliară online din România. Aici găsești case de vânzare filtrate după nevoile, preferințele tale și în funcție de bugetul pe care vrei să-l aloci. Căminul tău e doar la un click distanță!

Whatsapp LinkedIn
casa din lemn avantaje dezavantaje pret case lemn
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei A sugrumat-o cu un prosop pe mama copiilor săi, orbit de gelozie. Trupul femeii a fost găsit după 68 de zile, înfășurat într-un cearșaf și îngropat în șanț
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Tacos cu carne de vită și avocado. Un preparat emblematic al bucătăriei mexicane Catine.ro
Murat Yıldırım și Hande Doğandemir urmează să joace rolurile principale într-o nouă producție turcească.... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Donald Trump va încheia cu Vladimir Putin un acord de pace în Ucraina „care va șoca mulți oameni”, anunță... Libertatea.ro
De ce s-au consumat atât de repede rezervele de gaz ale României anul acesta. Cele două... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Vlăduța Lupău, mesaj special pentru soțul ei de ziua lui de naștere. Ce imagine inedită a publicat artista:... Elle
Cătălin Botezatu și-a cumpărat penthouse în Dubai. Cum arată locuința designerului vestimentar / FOtO Spynews.ro
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele interimar al României BZI
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde HelloTaste.ro
Kanye West şi Bianca Censori s-ar fi despărţit după apariţia de la Premiile Grammy. Ar urma să depună actele... Antena3.ro
Elon Musk a concediat, rechemat și dat afară iar angajați guvernamentali. Cum s-a ajuns la această situație useit
Horoscopul zilei de 13 februarie 2025. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la trecut. Află ce se întâmplă cu... Catine
Unde-l cazează Ciolacu pe Iohannis? Nu e nici Aviatorilor 86, nici Vila Lac 2 Jurnalul
Blestemul SS Californian: Nava care a ignorat strigătul de ajutor de pe Titanic a dispărut înghițită de ape Kudika
Detalii îngrozitoare! De ce a obligat-o Kanye West pe Bianca Censori să se dezbrace în public? I-a zis ... Playtech
Adevărul despre moartea subită a lui Dinu Gheorghe. Ce i s-a întâmplat, de fapt? Redactia.ro
Un bărbat a cumpărat flori de 37.000 de lei de la o florărie din Cluj, ca să-și surprindă iubita de Valentine's... Observator
8 alimente care te îmbătrânesc prematur MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără ProSport
Aceste ZODII atrag bogăția și succesul fără niciun efort. Norocul se află de partea lor Gandul
Produsul adorat de români în comunism care a reapărut în magazine. Costă doar 1.79 lei în Mega Image CanCan
Care sunt cei mai grei ani în creșterea unui copil. Care sunt provocările cele mai mari DeParinti
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor... ZUTV
Fenomenul ascuns în interiorul Pământului. Experții au descoperit ce se întâmplă în planeta noastră, de fapt UseIT
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă Hello Taste