Antena

Case din lemn ieftine: costuri, avantaje, dezavantaje

O casă de vacanță, o casă într-o zonă liniștită la periferie, departe de zgomotul orașului? Cum, în cât timp și cu cât buget alocat? Aceste întrebări vin cel mai des de la cei care caută să se retragă din aglomerația urbană a orașului. Casa din lemn devine o variantă ideală pentru construcția rapidă, fără mari bătăi de cap și fără restricții majore în ceea ce privește zona sau suprafața terenului. Al doilea mare avantaj pe care acest tip de construții îl au este costul redus cu până la 40% față de o casă ridicată din alt tip de materiale de construcții.

Publicat: Joi, 19 Martie 2020, 12:29 | Actualizat: Joi, 19 Martie 2020, 12:33
Casă din lemn
pixabay.com

Casele din lemn au devenit populare în ultimii ani și în Europa, după modelul celor construite în Statele Unite ale Americii. Românii care și-au dorit un loc retras au optat pentru această variantă, fie în zone turistice ale țării sau în apropierea lor, fie la periferiile marilor orase ori în mici sate de munte.

Lemnul, principala materie primă pentru o astfel de casă vine cu avantaje, care tind să câștige tot mai mult teren în fața cimentului, a BCA-ului și a cărămizilor. Dezavantajele există și ele și e necesar a fi luate, de asemenea, în calcul.

Avantajele caselor din lemn

Fața de cărămidă sau orice alt material dur de constructive, lemnul este mult mai ușor, iar producția devine automat mai facilă și mai rapidă. Transportul și asamblarea reduc în mod considerabil timpii de construcție.

Casele din lemn sunt mult mai ieftine de construit, cu peste 30%, în funcție de dimensiuni și de utilități, față de un imobil din cărămidă, de exemplu.

Principalul avantaj al caselor din lemn este că sunt gata mult mai repede față de orice alt tip de construcție. Execuția durează de la 60 de zile și poate ajunge până la patru luni, din momentul în care echipa de constructori începe lucrările. Timpul variază în funcție de mărimea casei și de complexitatea proiectului, însă orice casă din lemn ți-ai dori, aceasta va fi gata, la cheie, în mai puțin de jumătate de an.

Trebuie să știi că perioada de timp până la finalizare și predarea la cheie include și timpul alocat proiectului, precum și obținerea aprobărilor necesare.

În plus, dacă o casă din beton are nevoie de o perioadă de o lună sau două pentru “a se usca”, la casele din lemn va exista cu 60% mai puțină umiditate la finalizarea lucrărilor, ceea ce înseamnă ca poate fi dată în folosință imediat ce a fost terminată.

Recomandari A1

Izolarea termică este foarte bine pusă la punct la o casă din lemn, astfel că pe timp de vară te vei bucura de răcoare, în timp ce iarna vei plăti mult mai puțin pe încălzire.

Fundația caselor pe structură de lemn nu este deloc complicată și se execută rapid, fiind formate din piloni de beton. Concret, temelia clasică a imobilului va fi încluită cu pilonii din beton.

În mod paradoxal, o casă din lemn este mai rezistentă în fața unui seism fața de una din cărămidă. Aceste construcții sunt mult mai flexibile, iar pereții crăpați la interior vor fi inexistenți.

Dezavantajele caselor din lemn

Lemnul atrage umiditate și în ciuda faptului că au fost dezolvate și utilizate în construcții materiale rezistente la umiditate, care au rolul de a proteja lemnul, dacă cea mai mică picătură de apă pătrunde prin lemn, casa va fi afectată. Spre deosebire de alt tip construcții, cele din lemn au acest dezavantaj.

Din cinci în cinci ani, casele de lemn au nevoie de mentenanță, de verificări și de reparații acolo unde este cazul. Constructorii recomandă tratarea împotriva insectelor, un alt mare dezavantaj al caselor de lemn. Acestea atrag în mod special furnicile.

Dacă îți dorești o casă unde să nu se audă nimic dintr-o camera în alta, atunci lemnul nu este cea mai bună opțiune. Izolarea fonică este mai scăzută la construcțiile din lemn.

Durată de viață egală cu a unei case „tradiționale”. Costuri, cu până la 35% mai mici

În general, costurile pentru o casă din lemn sunt mult mai reduse, adesea și cu 30, chiar 40% fața de bugetul alocat unei case tradiționale. Motivul este cât se poate de simplu. Materia primă, lemnul, dar și prefabricatele din lemn, sunt mai ieftine decât alte materiale de construcții, precum cărămida sau cimentul. Mai mult, timpul de execuție a lucrării este mult mai mic, ceea ce diminuează considerabil și costurile manoperei.

Acum, că te-ai lămurit care sunt aspectele de luat în calcul cu privire la un imobil din lemn, poți studia oferta deja existentă pe piață. Pentru a găsi locuința ta de vis, la cheie, intră pe HomeZZ.ro, cea mai mare platformă imobiliară online din România. Aici găsești case de vânzare filtrate după nevoile, preferințele tale și în funcție de bugetul pe care vrei să-l aloci. Căminul tău e doar la un click distanță!

Whatsapp LinkedIn
casa din lemn avantaje dezavantaje pret case lemn
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Singurul mall din Bucureşti deschis duminică, în prima zi de Paşte. Ce pot face oamenii în Capitală, pe 5 mai
Video recomandate
Video
Citește și
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
„Sunt două explicaţii mari!” De ce se bucură Piedone de un sprijin atât de mare în rândul alegătorilor? Libertatea.ro
Luptele din spatele ușilor închise: cine se opune planului SUA de a confisca rezerve valutare rusești de 260... Ziare.com
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute HelloTaste.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început Antena3.ro
Sistemul prin care Samsung a întrecut Apple. De ce sunt diferite smartphone-urile gigantului coreean useit
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit cu o pereche și a comandat două. Cum... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Moneda de 1 ban care îți poate aduce bani frumoși peste noapte. Caut-o acum prin sertare, sigur o mai ai Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Rezultate LOTO 6/49 sâmbătă 4 mai 2024. Numerele câştigătoare la tragerile speciale loto de Paşte Observator
Ce sunt aftele și cum apar. Specialiștii MediCOOL au oferit cele mai clare răspunsuri MediCOOL
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare HelloTaste
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc? ProSport
Cu cât a ajuns să se vândă un miel întreg în piețele din București. Prețul este IREAL! Gandul
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani CanCan
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor DeParinti
Rihanna a vorbit despre avantajele de a fi mamă de băiat: „Pot să fiu oricât de dezinvoltă vreau” ZUTV
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă UseIT
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Hello Taste
Ultimele știri
S-au încheiat calificările din Formula 1™ pentru Marele Premiu de la Miami. Max Verstappen în pole position în cursa de duminică
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Jo și Liviu Teodorescu au câștigat a 12-a gală. Ce punctaj au obținut, după o jurizare strânsă
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Ilona Brezoianu și Florin Ristei, moment memorabil marca Ozana Barabancea și Horia Brenciu
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Connect-R și Shift, explozie de energie în pielea lui Tom Jones. Ce i-a surprins pe jurați
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Alexia Țalavutis și Dima Trofim, moment magic transformați în Jasmine și Aladdin. Cum le-a ieșit
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Jo și Liviu Teodorescu, transformare fantastică în Katy Perry și Juicy J. Cum au apărut pe scenă
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Bella și Barbara, moment pur românesc marca Dan Spătaru. Au cântat „Tu, eu și-o umbrelă”
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Emi și Cuza, transformare pe ritmuri Afrobeat în Rema. Cum a sunat hitul „Calm Down”
Te cunosc de undeva! 4 mai 2024. Andreea Bălan și Alina Pușcaș, apariții speciale în a 12-a gală. Ce ținute au purtat
A crezut că o doare capul din cauza mahmurelii, însă medicii au făcut o descoperire terifiantă. Ce diagnostic a primit
Mai multe