Cum poți să-ți încălzești locuința cu ajutorul unei plante. O metodă la mare căutare în sezonul scumpirilor
Noul val de scumpiri îi face mai inventivi pe oamenii care devin din ce în ce mai speriați că vor trebui să îndure frigul la iarnă. Mai nou, se pare că și unele plante pot încălzi locuința. Iată ce flori e bine să le ții prin preajmă în timpul zilelor friguroase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Noiembrie 2022, 17:27 | Actualizat: Miercuri, 02 Noiembrie 2022, 17:38Se pare că, recent, în mediul online, s-a viralizat această tehnică „naturistă” de încălzire a locuinței, potrivit Spynews. „Vremea” scumpirilor i-a făcut pe oameni să nu treacă indiferenți pe lângă metodele care aduc un astfel de beneficiu. Iar unele dintre ele se folosesc chiar de plante. Potrivit specialiștilor, anumiți compuși din plante contribuie la creșterea temperaturilor, dar și la menținerea căldurii într-o încăpere.
Pe aceeași temăIată care sunt plantele care îți încălzesc căminul. Cum ai grijă de ele
O astfel de plantă, extrem de căutată în această perioadă, este Araceae. Aceasta crește, de regulă, în mediile calde, lucru care determină ca, în locuință, să asigure o temperatură optimă, potrivit aceeași surse. În plus, Araceae nu este o plantă deloc pretențioasă. Singurele sale „cerințe” sunt apa din abundență și să fie ținută în locuri umbroase.
Limba soacrei este o altă plantă despre care se spune că are efecte termice benefice. Și despre aceasta, specialiștii spun că are un rol important în menținerea temperaturii în locuință. Însă, spre deosebire de Araceae, Limba soacrei nu este atât de pretențioasă. Singura ei „cerință” este să fie ținută într-un mediu în care lumina nu pătrunde.
Arborele de cauciuc este o altă plantă recomandată pentru creșterea temperaturii într-o locuință, dar și pentru menținerea acesteia atunci când afară se răcește.
Pe aceeași temăCum poți produce căldură cu o investiție de 50 de lei. Locuința se poate încălzi chiar și până la 22 de grade
Pentru a pune în practică acest sistem ingenios de încălzire va fi nevoie de o tavă de cuptor/farfuria ghiveciului, două cărămizi/pietre sau două vase micuțe care sunt rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul și lumânări.
În magazinele de specialitate, un ghiveci din teracotă are un preț cuprins între cinci lei și 20 lei, în funcție de dimensiune. Lumânările trebuie să fie rotunde și mici. Un set de 50 de bucăți poate costa de la zece lei la 25 de lei.
În final, mai este nevoie de ceva care să acopere gaura din ghiveci, dacă există, pentru a opri pierderea căldurii. Atenție, dacă alegeți să puneți două ghivece, e necesar să fie acoperite ambele găuri.
Imediat ce aveți la îndemână toate aceste lucruri, vă puteți apuca de asamblarea sistemului de încălzire.
Puneți lumânările (patru la număr) pe o suprafață neinflamabilă (ideal pe tava de gătit), aprindeți-le și așezați cele două suporturi în jurul lor (cum ar fi cărămizi sau vase micuțe rezistente la căldură). Peste cele două puncte de sprijin, puneți ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, așezate unul peste altul. Nu uitați să acoperiți găurile.
După ce lumânările vor arde câteva minute, veți simți cum vasul din teracotă se încălzește și acționează ca un reșou, radiând ușor căldura.
Pe aceeași temă