Antena Căutare

Locul din România unde crește singura plantă carnivoră ar fi sub blestem. De ce turiștii au fiori când ajung la Lacul Bălbâitoarea

Lacul Bâlbâitoarea din Prahova este un loc caracterizat printr-un teren umed, un loc mocirlos, un ochi de apă pe un teren mlăștinos, unde cresc plante carnivore. Oamenii locului spun despre acest lac cu adâncime însemnată că ar fi sub blestem de ani buni.

Galerie
Lacul Bâlbâitoarea din Prahova este un loc caracterizat printr-un teren umed, un loc mocirlos, un ochi de apă pe un teren mlăștinos, unde cresc plante carnivore. Oamenii locului spun despre acest lac cu adâncime însemnată că ar fi sub blestem de ani buni. | shutterstock

Lacul Bâlbâitoarea este un sit de importanță comunitară (SCI) desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a habitatelor naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.

Lacul Bâlbâitoarea din Prahova, singurul loc unde cresc plante carnivore. Sătenii spun că locul e blestemat. Ce fenomene au loc acolo

Cel mai interesant aspect la acest loc misterios din România este că pe teritoriu cresc plante carnivore. Lacul este ascuns adânc în pădure și oamenii susțin că acesta ar fi blestemat. Mai mult, legendele locului spun că în acest lac și-ar fi găsit sfârșitul mulți săteni, care trecând pe acolo, au fost “înghițiți cu tot cu căruțe și animale”, potrivit publicației Adevărul.

Vezi mai multe ştiri Prahova pe observatornews.ro

Articolul continuă după reclamă

Gurile satului spun că toată lumea se teme să treacă pe lângă acest lac, aflat în întunecimea pădurii și că mulți tineri, cei care au mai rămas, nu au ajuns niciodată acolo.

Potrivit aceleași surse, temerile și legendele s-ar explica totuși pe cale științifică, zona fiind în sine o mlaștină, o turbărie activă, care poate “înghiți” orice obiect greu. Ar fi vorba de o adâncime de 14 metri în turbă, iar ochiul de apă cu o adâncime de 12 metri.

"Roua cerului" (Drosera rotundifolia). Este singura plantă carnivoră din România, care crește în acest loc. De ce este unică? Pentru că este, de asemenea, singurul loc care permite prin caracteristicile sale existența unei astfel de plante. Turbăria este spațiul perfect în care se dezvoltă o floră ieşită din comun.

Acestă plantă vegetează în mușchi, are frunze lunguieţe roşiatice, acoperite cu peri măciucaţi în vârf, ale căror secreţii lipicioase strălucesc în lumină. Planta ademeneşte și prinde insectele cu frunzele ascuțite, acoperite cu seva otrăvitoare.

"Tentaculele" respective se închid automat când prind insecte, iar otrava dizolvă corpul acesteia transformând-o în hrană.

Citește și: Locul unic pe glob peste care nu zboară avioane. Localnicii vorbesc despre forțe invizibile, dar experții spun că altul e motivul

Zona este una extrem de importantă pentru România, aici regăsindu-se mai multe specii care nu trăiesc în orice împrejurare, cum ar fi specii de broscuţe şi reptile, printre care se numără un specimen foarte rar, aflat pe aşa numita „listă roşie“. Acesta este denumită bombina variegata sau Izvoraşul cu burta galbenă (buhaiul de baltă).

Citește și: Cum arată „marea fără valuri” de lângă București. Destinația de vacanță de care nu știai

Lacul din România de unde și vulturii beau apă. Vizitatorii se purifică în acest loc izolat... Cu cât se vinde moneda de 100 de lei din anul 1992, cu chipul lui Mihai Viteazul. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x