De ce este bine să consumi ceai de pătlagină. Planta pe care o găsești în grădină și despre care nu știai câte beneficii are
O plantă pe care o găsim peste tot în grădini și căreia nu-i dăm prea mare importanță este tocmai pătlagina. Aceasta are proprietăți benefice pentru organism, iar consumată sub formă de băutură caldă, chiar cu puțină lămâie, este de mare folos. Iată de ce!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 03 Octombrie 2022, 17:07 | Actualizat: Joi, 27 Aprilie 2023, 10:27Pătlagina, planta pe care o găsim peste tot la țară, are proprietăți naturiste benefice pentru organism. Iar consumată sub formă de lichid, pătlagina poate avea chiar proprietăți vindecătoare. Iată de ce este bine să bei ceai de pătlagină.
Pe aceeași temăMotivul pentru care este recomandat să bei ceai de pătlagină. Planta este benefică pentru sănătatea digestivă și respiratorie
Ceaiul de pătlagină este o alegere mult prea puțin cunoscută de către oameni. Însă, consumul acestui remediu naturist are multe beneficii asupra organismului, în special datorită coținutului de alantoină, potrivit Spynews.
Pe aceeași temăFrunzele de pătlagină conțin alantoină, o substanță care ajută în lupta împotriva germenilor și bacteriilor, cu efect răcoritor. Așadar, patlagina este benefică pentru sănătatea digestivă. În frunze se găsesc vitaminele C, A, K, beta-caroten, calciu, potasiu, iar semințele sunt o sursă de proteine și fibre. De asemenea, mucilagiile au rol de calmare a sistemului digestiv.
Sub formă de ceai, frunzele uscate de pătlagină se recomandă la detoxifierea organismului și contribuie la tratarea răcelilor, gripelor și bronșitelor. În plus, promite să amelioreze disconfortul și iritațiile minore, formând o barieră protectoare peste membrana mucoasă afectată. Pătlagina poate ameliora tusea și alte probleme de ordin respirator.
Ceaiul de pătlagină devine util și în calmarea inflamației de la nivel gastrointestinal. Acesta se prepară din frunze uscate, dar și din frunze proaspete. Puneți două frunze proaspete, acoperiți-le cu apă clocotită și lăsați-le la infuzat timp de zece minute. Strecurați și adăugați puțină miere sau chiar lămâie, după gust.
Pe aceeași temăCe contraindicații există dacă consumi ceaiul de pătlagină. Cine nu are voie să îl consume
Nu este indicat ca femeile însărcinate și diabeticii să consume ceai de pătlagină. De asemenea, se recomandă evitarea consumului dacă urmați anumite tratamente, dar și o consultație prealabilă cu medicul cu privire la consumul remediilor pe bază de pătlagină.
Foarte rar pot aparea simptome precum greață, balonare, diaree sau probleme la nivelul pielii. În aceste cazuri, se recomandă apelarea medicului.