Antena Căutare

Tratamentul ulcerului: plantele care au grija de stomacul tau

Chiar daca in ultimii ani numarul bolilor ulceroase a scazut aproape la jumatate, medicii specialisti ne avertizeaza ca la schimbarile de sezon acestea pot recidiva.





Articolul continuă după reclamă


Cauze frecvente ale aparitiei ulcerului

- Abuzul de antiinflamatoare folosite in tratamentul durerilor reumatice si al altor tipuri de dureri, in tratamentul gripei. Preventiv, aceste medicamente trebuie administrate doar dupa masa.
- Infectia cu Helicobacter pylori, o bacterie care afecteaza mucusul gastric si produce inflamatia. Caile de transmitere ale acestei bacterii sunt prin saliva, apa infectata, maini murdare, de cele mai multe ori infectia fiind asimptomatica.
- Secretia acida crescuta.
- Refluxul biliar in stomac.
- Afectarea vascularizatiei locale.

Nu intotdeauna factorii de mai sus produc ulcer. Cauzelor enumerate li se mai adauga o multitudine de factori ce cresc riscul de a face ulcer. Acestia includ: fumatul, consumul de alcool, stresul.

Galbenele, patlagina si sunatoare - aliati impotriva ulcerului

Aceste plante medicinale sunt deosebit de apreciate pentru numeroasele lor calitati terapeutice.
Fiecare dintre ele contine substante cu actiune antiinflamatoare, antibacteriana, antiulceroasa, cicatrizanta, trofica, cu rol protector pentru mucoase. Se recomada utilizarea lor interna, sub forma de infuzie sau tinctura.

Infuzia de galbenele

Cateva flori uscate se pun in 300 ml apa clocotita. Se bea ceaiul de minimum 3 ori pe parcursul unei zile inainte cu o jumatate de ora inainte de masa. O infuzie mai concentrata se prepara din 4 linguri de flori la 200 ml apa din care se beau 3 linguri pe zi.

Tinctura de galbenele

Se obtine din florile proaspat culese - se introduc intr-un recipient de sticla, peste care se toarna alcool pana se acopera florile. Vasul se tine la caldura sau la soare timp de doua saptamani. Pentru reglarea ciclului menstrual se pot lua de 3 ori pe zi cate 30 de picaturi de tinctura cu putina apa.

Infuzia de patlagina

Infuzia si sucul din frunze de patlagina regleaza secretia gastrica in cazul persoanelor care sufera de hiperaciditate. In gastrite, enterocolite, enterite se bea cate o cana de infuzie sau se ia cate o lingura de suc de patlagina, de trei ori pe zi, cu 15-20 de minute inainte de masa. Aceasta se obtine din 2 linguri de frunze la o cana cu apa fierbinte. De asemenea, infuzia din seminte de patlagina ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Infuzia de sunatoare

Sunatoarea trateaza colitele cronice sau bolile de ficat deoarece regleaza starile inflamatorii si stimuleaza secretiile. Infuzia de sunatoare se prepara din doua linguri de planta maruntita la o ceasca de apa, din care se bea, dupa fiecare masa, cate o lingura.

Citeste si Revista Felicia!

Cum reduci consumul de cafea pe timpul verii... Alimentatia, cauza principala a bolilor cardiovasculare...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x