Intreaba veterinarul
Tratamentele naturiste sunt sigure in rezolvarea disconfortului fizic si nu au efecte secundare. Exista si plante care par foarte bune pentru noi, oamenii, dar sunt daunatoare, chiar toxice, pentru pisici.
Inainte de a-i oferi animalului nostru de companie orice medicatie naturista este bine sa va consultati, macar telefonic, cu veterinarul.
In cazul alergiilor la pisici se folosesc plante cum ar fi: musetelul, urzica, margareta. Impotriva anxietatii se poate apela la floarea pasiunii (pasiflora). Contra artritei este indicata lucerna, papadia, gheara diavolului, patrunjelul sau frunzele de Yucca.
In cazul sangerarilor, se poate utiliza cu succes traista-ciobanului. Pentru arsuri sau rani minore apeleaza la plante cum ar fi aloe, galbenele sau sunatoare. Impotriva constipatiei sunt bune patlagina, senna sau curcuma, iar la diaree nalba sau ulmul alb.
Flatulenta se inlatura cu ajutorul musetelului, mararului, feniculului sau mentei. Puricii se combat cu salvie sau pelin.
In cazul hiperactivitatii manifestate de animal apeleaza la un amestec de gura-lupului cu valeriana sau musetel. Indigestia se rezolva cu marar, nalba, patlagina, ulm alb, paducel, iar infectia se vindeca cu gheara-matei, echinaceea sau usturoi.
Raul de masina are ca leac ghimbirul, nervozitatea se domoleste cu valeriana sau hamei, infectiile urinare cu echinaceea, nalba, coada soricelului, iar pentru afectiunile pielii poti folosi ghimbir, salvie ori brusture.
Pisicile iubesc verdeata, asa ca animalutul tau poate beneficia de mica sa gradina chiar daca stai la bloc. Planteaza iarba matei sau grau intr-o jardiniera la care pisicii sa-i fie usor sa ajunga.
Aceste ierburi hranitoare ii vor satisface nevoia de a rontai verdeata si iti vor salva plantele decorative din balcon.
Citeste si Revista Felicia
Foto: funny-cats.blogspot.com