Căsătoria după o anumită vârstă este sortită eșecului. Ce susțin specialiștii
Experții susțin că cei care se căsătoresc după o anumită vârstă nu vor avea un mariaj de lungă durată. Iată pe ce se bazează când spun asta.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Aprilie 2024, 16:44 | Actualizat: Luni, 15 Aprilie 2024, 16:44În societatea de astăzi, oamenii nu se mai simt presați să se căsătorească de tineri. Astfel că amână momentul pentru când sunt mai maturi și au deja o situație financiară stabilă.
Pe aceeași temăCăsătoria după o anumită vârstă este sortită eșecului. Ce susțin specialiștii
În ciuda motivelor diverse pe care le au oamenii pentru a se căsători după vârsta de 30 de ani, experții susțin că șansele pentru ca mariajul să reziste sunt foarte mici.
Potrivit unei surse, cercetătorii au realizat un studiu conform căruia dacă te căsătorești după vârsta de 32 de ani, ai mari șanse să divorțezi. Practic șansele de divorț cresc cu 5% cu fiecare an ce trece.
Pe aceeași temăCercetătorii au primit multe critici în privința acestui studiu, multe dintre ele relevante, precum dorința noilor generații de a se afirma în carieră și de a fi independeți înainte de a-și întemeia o familia, dar și nevoia de a cunoaște mai bine persoana de lângă.
Cu toate acestea, răspunsul cercetătorilor i-au pus pe gânduri, iar pe unii i-a indignat mai tare. Aceștia susțin că dacă nu te-ai căsătorit până la vârsta de 32 de ani sunt mari șansă să ai probleme de comunicare, de relaționare, dar și o personalitate dificilă, fiind astfel greu să conviețuiești cu altcineva sub același acoperiș.
Pe aceeași temăSemnele unui divorț iminent
Potrivit sursei menționate anterior, un avocat specializat în divorțuri din New York a făcut un top al semnelor dintr-un cuplu care urmează să se despartă.
Bărbatul are o experiență de peste 20 de ani și a ținut să împărtășească lumii întregi aceste semne. Postarea sa a devenit virală. Cinci dintre cele mai evidente semne care indică un divorț iminent sunt:
- partenerul nu se implică în treburile casnice
- unul dintre parteneri vorbește constant peste celălalt, nu îl ascultă, îl întrerupe și nu există comunicare eficientă
- unul dintre parteneri face glume proaste pe seama celuilalt
- unul dintre parteneri pune mai mare preț pe relațiilor de prietenie decât pe familie
- unul dintre parteneri nu îl lasă pe celălalt să ia decizii legate de gestionarea banilor.
Pe aceeași temăCu toate acestea, orice familie poate trece prin momente mai dificile. Imporant este ca partenerii de viață să dorească să rămână împreună, să nu-și piardă respectul și dragostea pentru celălalt. De asemenea, ei trebuie să lupte împreună pentru relația lor.