Antena

Cursuri extrașcolare la care trebuie să-ți înscrii copilul

Chiar și după o zi lungă de cursuri, copilul tău nu se va simți împlinit dacă școala este singurul lucru care îl stimulează. Aici părinții sunt salvați de activitățile extrașcolare la care pot să-și înscrie copiii.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 17 Iulie 2020, 12:25 | Actualizat: Vineri, 17 Iulie 2020, 12:26
Cursuri extrașcolare la care trebuie să-ți înscrii copilul
pixabay.com

După o gustare și puțină odihnă, cei mici vor fi încântați să participe la activități de grup de care sunt interesați. Secretul e să încerci cât mai multe astfel de activități, până găsiți împreună ceva care să-i facă plăcere.

Importanța activităților extrașcolare

Puține sisteme de învățământ din lume oferă o dezvoltare optimă pentru copii. Cu atât mai puțin cel românesc. Tocmai de aceea, orice copil, oricât de inteligent și bun la învățătură, are nevoie de activități extrașcolare. Sunt cele care îl pregătesc cel mai bine pentru viață, îi deschid orizonturi noi și îl poate ajuta să-și găsească drumul. Aici copiii învață abilități importante precum lucrul în echipă, cum să rezolve probleme, cum să se comporte în societate, cum arată un stil de viață sănătos și multe alte lucruri de care are nevoie orice adult pentru a funcționa la nivel optim în societate.

Multe școli din afară deja au învățat deja importanta lecție a… lecțiilor după lecții. În SUA, de exemplu, elevii se pot înscrie în formația liceului, la dansuri sau la diferite sporturi. Iar aceste activități extracurriculare sunt oferite gratis de școală. În România, din păcate, va trebui să cauți soluțiile în afara plictisitoarelor ziduri ale școlii. Dacă încă mai întrebi de ce, află că, de multe ori, în timpul acestor activități extrașcolare oamenii își descoperă interese comune, învață să fie mai toleranți și leagă prietenii pe viață.

Cum să alegi o activitate extrașcolară pentru copilul tău

Există multe opțiuni pentru astfel de activități dintre care poți alege. Primul pas este să vorbești cu cel mic și să afli care sunt pasiunile lui. Copiii cu multă energie optează în general pentru cursuri de dans sau sporturi, în timp ce un copil cu o fire mai calmă ar putea prefera să învețe o limbă străină sau să meargă la un club de lectură.

După ce v-ați hotărât asupra unei activități, fă puțin research și vezi care sunt opțiunile: cine oferă astfel de cursuri în zona în care locuiești. Apoi mergi împreună cu copilul tău la un curs. Este important ca cel mic să se simtă confortabil în mediul respectiv și să-l considere unul stimulant.

Uite și câteva lucruri la care ar trebui să fii atent:

Educația este importantă, însă nu opta pentru un loc unde nu se pune deloc accentul și pe distracție. Copiii asimilează mai ușor în joacă. Așa că activitățile extrașcolare ar trebui să le consume energia, însă într-un mod educațional, benefic pentru dezvoltarea lor. Nu trimite copilul într-un loc unde creativitatea îi este distrusă și nu cultivată.

5 dintre activitățile extrașcolare distractive și foarte benefice pentru dezvoltarea unui copil

Iată care sunt numai cinci dintre activitățile extrașcolare benefice pentru copilul tău și ce poate învăța acesta dacă participă la astfel de cursuri:

Recomandari A1

1. Un curs de engleză

Argumentul aici este unul foarte simplu și evident. Copiii asimilează limbi noi mai ușor. Pe măsură ce va crește va deveni mai dificil pentru el să învețe perfect o limbă străină. Iar engleza este una de care va avea nevoie cu siguranță mai târziu în viață. A devenit limbă universală aproape, iar angajatorii se așteaptă din start să o cunoaștem. Însă cele două ore săptămânale de la școală nu sunt suficiente dacă vrei să-i oferi un avantaj în viață. În plus, la un curs de engleză cu profesori dedicați, copilul va fi expus și unei noi culturi și unui nou sistem de gândire. Asta nu poate fi decât benefic! Uite aici o idee bună de curs pentru copiii de școală generală.

2. Un club de teatru

Pentru copiii energici care iubesc filmele, un club de teatru este locul potrivit unde să-și consume energia creativă. Cine știe, poate ai un mic Charlie Chaplin în casă și nici măcar nu știai! Cursurile de teatru îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile fizice și de socializare. În plus, scapă de timiditate și învață arta vorbitului în public. Teatrul ajută și la dezvoltarea memoriei și a abilităților de a improviza - deci de a găsi soluții inedite pentru diferite probleme. Copiii care urmează astfel de cursuri devin mai sociabili și au mai multă încredere în sine.

3. Un club de lectură

Dragostea pentru lectură trebuie dezvoltată din copilărie. Într-o Românie unde analfabetismul funcțional e literă de lege, de ce nu i-ai oferi copilului tău un avantaj în viață, apropiindu-l de lectură. Își va dezvolta vocabularul în primul rând, apoi va învăța să iubească cititul pur și simplu, fără să mai participe la o activitate de grup. Astfel vei forma un mic autodidact, gata să învețe singur ce sistemul românesc de învățământ nu-i poate oferi. În plus, discuțiile de la clubul de lectură îi dezvoltă abilitățile de a gândi și de a-și susține un punct de vedere cu argumente.

4. Cursuri de dans

Sunt atât de multe stiluri de dans din care puteți alege, încât va fi aproape imposibil să nu găsiți ceva care să-i placă celui mic. De la stiluri clasice, la street dance sau hip hop, lasă-l pe cel mic să aleagă și când se va întoarce acasă vei avea un îngeraș cu toată energia consumată, gata să doarmă la ora 9, fără să mai protesteze. În plus, este o activitate care, din nou, îi deschide copilului ochii spre o altă cultură și îl ajuta să se dezvolte fizic și mintal. Dansul, mai înainte de toate, înseamnă disciplină și rezistență.

5. Practicarea unui sport

Fotbal, baschet, handbal, înot, tenis… posibilitățile sunt nelimitate și deloc exploatate de școala românească. La un sport de echipă copilul își va dezvolta spiritul de colaborare, de a lucra împreună cu alții pentru un scop comun. Însă toate sporturile, nu doar cele de echipă, au beneficii pentru copii. Nu degeaba spuneau romanii: „Mens sana in corpore sano” (n.r. „O minte sănătoasă în corp sănătos”). Importanța unui stil de viață echilibrat, care ne menține sănătoși și tineri și la nivel fizic, și la nivel psihic, este învățată în copilărie!

Tu la ce cursuri extrașcolare ți-ai înscris copilul?

Whatsapp LinkedIn
cursuri extrascolare followme.ro cursuri engleza copii club teatru copii cursuri dans copii club lectura copii
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Ce este „Nose Cover”. Cum arată cel mai nou trend de pe TikTok Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul... Libertatea.ro
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate riscă să fie pierderi dure. Economist:... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!” Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Ecuaţia independenţei financiare. Câţi bani trebuie să economisim pentru a avea nevoile asigurate pe viaţă Observator
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997? Gandul
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus CanCan
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi... DeParinti
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste