De ce recomandă medicii să închidem întotdeauna capacul vasului de toaletă înainte să tragem apa
Igiena este foarte importantă pentru o viață sănătoasă. De aceea medicii recomandă să închidem întotdeauna capacul vasului de toaletă înainte să tragem apa.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 17:47 | Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2020, 17:48În medie, oamenii își petrec aproximativ trei luni din viață în baie. Ne place sau nu, acest lucru face parte din viețile noastre de zi cu zi și totuși există o greșeală de igienă care este extrem de frecventă.
Iată de ce trebuie să spălăm toaleta în siguranță și de ce este atât de important acest lucru.
Cercetătorii au descoperit că atunci când spălați toaleta, materia fecală și germenii zboară până la cincisprezece metri. Oamenii de știință spun ca se creează în felul acesta un efect de aerosoli și toate suprafețele din baie sunt acoperite cu material infecțios.
Plante medicinale care cresc imunitatea și trebuie consumate toamna
Nu este vorba doar de igienă, ci și sănătatea noastră este amenințată. Dintre toți germenii cu care toaletele noastre se contaminează, bacteria E. coli este cea mai periculoasă. Poate infecta pe oricine intră în cameră în următoarele 4-6 ore. Unele tulpini de E. coli pot provoca boli care duc la diaree și vărsături.
Curățarea tuturor suprafețelor după fiecare folosire a toaletei ar putea fi o posibilă soluție. Dar, din păcate, nu consumă doar timp și bani, ci substanțele chimice pentru curățare sunt chiar mai periculoase decât bacteriile în sine. Când sunt suprautilizate, pot irita plămânii și pot irita ochii și pielea.
Ce recomandă medicii
Respectarea a trei reguli simple vă vor ajuta să economisiți banii și timp, dar vă va proteja și sănătatea.
Închideți întotdeauna capacul înainte de a trage apa în toaletă.
Păstrați periuța de dinți și alte produse de igienă personală departe de vasul de toaletă. SAu țineți periuța în suportul special, care o protejează.
Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți
După ce ați folosit peria de toaletă, asigurați-vă că o uscați. Circulația limitată a aerului în interiorul suportului este un mediu excelent pentru creșterea germenilor. Deci, după fiecare utilizare, așezați peria pentru a se usca. Dezinfectați peria de toaletă de două ori pe lună.
Încercați să nu petreceți prea mult timp pe toaletă, deoarece medicii avertizează că ar putea provoca hemoroizi. Se întâmplă pentru că atunci când stai pe toaletă, venele se pot umple de sânge și poți simți o presiune imensă.