- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iată câteva plante medicinale care trebuie consumate, în special toamna, pentru a ne întări sistemul imunitar și a combate răcelile și virozele, dar și pentru a le trata în mod natural, în cazul în care acestea se instalează în organism.
citește și: Lavanda, afacere prosperă și paradis pentru sesiunile foto ale verii 2020
Usturoiul
Este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și digestiei leneșe, conform fitoterapeutului Mary Gladstar. S-a descoperit că este eficient împotriva mai multor bacterii rezistente la antibiotice. De asemenea, stimulează sistemul imunitar al organismului și este eficient în tratarea mai multor tipuri de infecții.
Ghimbirul
Este o plantă folosită la încălzirea și decongestionarea organismului în caz de afecțiuni similare răcelilor, precum guturai, circulație proastă, gripe, congestii nazale, dureri în gât, conform aceleași surse.
Salvia
Este recunoscută pentru proprietățile ei de combatere a răcelii și a gripei. De asemenea, este un tratament eficient pentru inflamațiile gurii și ale gâtului, precum laringita, amigdalita sau durerile în gât. Infuzia de salvie este recomandată în aceste afecțiuni, conform fitoterapeutului.
citește și: Scade febra imediat! Tratamentul țigănesc, vechi de secole, recomandat de fitoterapeuți
Cimbrul
Aceeași sursă susține că cimbrul este un dezinfectant puternic și eficient, fiind folosit atât pentru uz extern, cât și intern, pentru a combate infecțiile. Este folosit sub formă de infuzie pentru a preveni răcelile și sub formă de gargară pentru a trata durerile în gât. De asemenea, este foarte eficient și pentru a trata tusea și afecțiunile ușoare la plămâni.
Curcuma (Turmericul)
Folosită pentru tratatea răcelilor și a tusei, are efect de încălzire a organismului. Ideal de folosit în bucătărie pentru condimentarea anumitor alimente, dar poate fi consumată și sub formă de ceai. Este un bun stimulent al sistemului imunitar, scrie aceeași sursă.
Echinacea
Sporește rezistența naturală a organismului la infecții și susține funcțiile imunitare. Protejează împotriva virusurilor și bacteriilor. Este mai eficientă dacă este luată la primele semne ale bolii. Luptă împotriva infecțiilor bronhice și respiratorii, durerilor în gât și infecțiilor bucale, scrie sursa precizată.
Cătina
Este recunoscută și ca ginsengul românesc, despre care specialiştii spun că poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum şi în vitamina E, vitaminele A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.
Fructele de cătină sunt, așadar, pline de vitamine necesare pentru organismul nostru. Poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură, spun specialiştii.
Care e primul lucru pe care trebuie să-l bei în fiecare dimineață, conform nutriționiștilor... Ce se întâmplă cu corpul tău dacă renunți la consumul de cafea?...