Reteta mediteraneana de paste cu fructe de mare
Bucura-te de aromele mediteraneene cu aceasta reteta simpla, sanatoasa ce va fi pe placul oricarui iubitor de fructe de mare. Creveti, scoci si paste creeaza un deliciu sarac in calorii, dar bogat in arome.
Publicat: Miercuri, 16 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2020, 21:58Ingrediente pentru rețeta mediteraneana de paste cu fructe de mare:
o lingura ulei de masline
un catel de usturoi
300 grame dovlecel galben
2 rosii de marime medie
1 ardel rosu mare
o ceapa taiata fin
100 grame scoici
100 grame creveti proaspeti sau congelati
o lingura de busuioc proaspat, taiat
doua linguri de patrunjel, taiat
60 grame paste din cereale integrale
o lingura si jumatate de parmezan proaspat ras
Mod de preparare pentru rețeta mediteraneana de paste cu fructe de mare:
Intr-un vas adanc pune apa la fiert, fara a adauga sare. Cand incepe sa clocoteasca, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cateva minute. Verifica din cand in cand sa nu le fierbi prea mult si sa fie prea moi, apoase. Ele trebuie sa fie fierte, insa un pic tari, al dente.
Cand sunt gata, ia-le de pe foc si strecoara-le, dar pastreaza cam 1/4 de cana din apa in care au fiert. Taie sau zdrobeste usturoiul. Spala bine rosiile, dovlecelul si ardelul si taie-le cubulete sau fidelute, in functie de preferinte.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu. Soteaza ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute. Daca folosesti creveti proaspeti, curata-i, clateste-i si apoi usuca-i cu un prosop sau un servet de hartie.
Adauga peste ceapa si usturoi, crevetii, scoicile, dovlecelul si ardelul si gateste pentru 4-5 minute sau pana cand crevetii au o culoare frumoasa rozalie, iar scoicile una opaca. Adauga pastele fierte impreuna cu apa in care au fiert pe care ai pus-o deoparte, rosiile taiate cubulete, busuiocul si patrunjelul. Amesteca usor pentru a nu sfarama pastele.
Mai lasa un minut sau doua pe foc mediu pentru ca oromele sa se patrunda bine. La sfarsit, poti adauga parmezan ras in tigaia in care se fac sau in fiecare farfurie, la servire.
Poftă bună!
sursa: healthnews.ediets.com