Reteta zilei: somon la cuptor in sos de lamaie si fenicul
Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!
Publicat: Duminica, 15 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 00:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (4 portii):
4 fileuri a cate 150 grame de somon;
1/2 ceapa, tocata marunt;
doi catei usturoi, maruntit;
doua linguri + doua lingurite de zeama lamaie;
200 ml suc de portocale;
pulpa de la jumatate de lamaie;
o lingurita seminte de fenicul;
doua linguri de fenicul proaspat;
sare, piper.
Preparare (15 minute):
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp tocati ceapa si usturoiul si lasati-le sa respire pentru 5 minute.
Apoi, la foc mediu, intr-o oala de inox sau aluminiu, amestecati doua linguri de zeama de lamaie cu ceapa, usturoiul, semintele de fenicul si sucul de portocale - timp de 10 minute, pana cand se mai reduce din cantitate.
Separat, asezonati fileurile de somon cu doua lingurite de zeama de lamaie, sare si piper si puneti-le pe un vas de ceramica la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.
Dupa ce somonul s-a facut, in 7-8 minute, scoateti-l si serviti-l cu sosul special realizat si adaugati deasupra fenicul proaspat si putina pulpa de lamaie. Pofta buna!
Foto: freeingmymartha.com