Sfaturi pentru a face un sos perfect
Fie ca vrei un sos pentru friptura, pentru gratar sau legumele fierte la aburi, cu siguranta acesta imbogateste si da savoare mancarii tale, indiferent daca este rece sau cald. Afla cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii un sos mai bun:
Publicat: Joi, 19 August 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
• In general, un sos este alcatuit din grasime (ulei, unt) si un lichid (zeama de legume sau de carne, bulion diluat, suc de fructe etc). Consistenta este data de adaosul de faina sau de legume pasate si de timpul de fierbere.
• Pentru ca sosul sa nu aiba cocoloase se inmoaie faina cu apa rece.
• Sunt doar cateva sortimente de vinuri care se potrivesc foarte bine cu sosurile de baza.
• Exista sosuri in compozitia carora intra 2-3 vinuri; numai adevaratii „sosieri" stiu care sunt acestea.
• Apa in care au fiert alimentele (carnea, pestele, legumele) nu se arunca, ci se utilizeaza la prepararea sosurilor.
• Pentru imbunatatirea valorii nutritive a sosului este indicata adaugarea condimentelor, verdeturilor, untului sau smantanii, dupa caz.
sursa: revista Felicia
foto: copykat.com